Kadârov: Călăul "spionului rus" decapitat de gruparea Statul Islamic în Siria este tot rus

Kadârov: Călăul "spionului rus" decapitat de gruparea Statul Islamic în Siria este tot rus

Călăul bărbatului prezentat ca fiind "un spion rus" și decapitat, după cum atestă imagini video difuzate miercuri de gruparea Statul Islamic (SI), este la rândul său un rus originar din zona centrală a Federației Ruse, a declarat vineri liderul cecen Ramzan Kadârov, informează AFP.

Foto: (c) kadyrov_95 / Instagram

'Presupusul asasin a fost identificat ca fiind un locuitor din Noiabrsk, de etnie rusă', a afirmat Ramzan Kadârov, într-un mesaj publicat pe contul său Instagram .

Potrivit postului de televiziune rus Life News, este vorba de Anatoli Zemlianka, de 28 de ani, un bărbat căutat de poliția rusă.

Noiabrsk este un oraș producător de gaz, cu 100.000 de locuitori, situat în peninsula Imal din Siberia de Vest, la circa 2.250 kilometri nord-est de Moscova.

Imagini video difuzate de SI arată un tânăr prizonier, cu barbă și îmbrăcat într-o tunică oranj, cum sunt cele pe care victimele grupării jihadiste sunt obligate să le poarte, care mărturisea că a fost recrutat de serviciile de securitate ruse pentru a strânge informații despre SI și membrii săi din Caucaz.

Un jihadist al SI, care vorbea de asemenea rusa, se adresează autorităților ruse, dând asigurări că trupele lor vor fi înfrânte, iar soldații lor uciși. Ultimele imagini prezintă decapitarea ostaticului.

Ramzan Kadârov a identificat victima ca fiind Magomed Hasiev, un orfan originar din Urali, adoptat de o femeie cecenă.

Potrivit președintelui cecen, bărbatul se numea Evgheni Iudin înainte de a se converti la islam și locuia de trei ani în Maikop, în Caucazul de Nord. Mama sa adoptivă a declarat pentru Life News că el nu a mai ținut legătura cu familia sa adoptivă și că ea nu știe ca el să se fi aflat în Siria.

Ramzan Kadârov a negat vineri că ar fi vorba de un spion rus, recunoscând totodată faptul că serviciile de securitate ruse operează în Siria. 'Nu am ascuns niciodată faptul că există grupuri care operează în Siria, în vederea neutralizării teroriștilor care reprezintă o amenințare reală la adresa Rusiei sau proferează astfel de amenințări', a spus Kadârov.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro