Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso

Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso

Kremlinul s-a declarat pregătit, marţi, să facă publică înregistrarea conversaţiei telefonice dintre Vladimir Putin şi preşedintele Comisiei Europene (CE) José Manuel Barroso, pentru a demonstra că preşedintele rus nu a spus că ar putea să cucerească Kievul "în două săptămâni".

Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia prezidenţială "este pregătită să facă public conţinutul (convorbirii telefonice) pentru a îndepărta orice neînţelegere", a anunţat, într-o scrisoare adresată lui Barroso, reprezentantul rus pe lângă UE Vladimir Cijov, citat de agenţia rusească oficială de presă Itar-Tass.

Înregistrarea conversaţiei va fi dată publicităţii în cazul în care UE nu informează partea rusă cu privire la obiecţia pe care o are faţă de un asemenea demers, în următoarele două zile, a precizat Cijov.

Într-un articol publicat luni de către cotidianul italian La Repubblica, preşedintele CE afirmă că Putin nu a vrut să-i răspundă unor întrebări despre militari ruşi prezenţi în Ucraina şi s-a arătat ameninţător: "dacă vreau, în două săptămâni iau Kievul".

La finalul convorbirii telefonice dintre cei doi, vineri, CE a publicat un comunicat în care evoca un "schimb foarte deschis de puncte de vedere".

"Nu este adecvat", a declarat pentru presă Iuri Uşakov, un consilier la Kremlin pe probleme internaţionale. "Este dincolo de practicile diplomatice, dacă aşa s-a întâmplat. Nu este de nivelul unei personalităţi politice serioase", a adăugat el.

"Fie că aceste cuvinte au fost pronunţate sau nu, cred că aceste citate au fost scoase din context şi aveau o semnificaţie total diferită", a denunţat Uşakov.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

3 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc