Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso

Kremlinul s-a declarat pregătit, marţi, să facă publică înregistrarea conversaţiei telefonice dintre Vladimir Putin şi preşedintele Comisiei Europene (CE) José Manuel Barroso, pentru a demonstra că preşedintele rus nu a spus că ar putea să cucerească Kievul "în două săptămâni".

Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia prezidenţială "este pregătită să facă public conţinutul (convorbirii telefonice) pentru a îndepărta orice neînţelegere", a anunţat, într-o scrisoare adresată lui Barroso, reprezentantul rus pe lângă UE Vladimir Cijov, citat de agenţia rusească oficială de presă Itar-Tass.

Înregistrarea conversaţiei va fi dată publicităţii în cazul în care UE nu informează partea rusă cu privire la obiecţia pe care o are faţă de un asemenea demers, în următoarele două zile, a precizat Cijov.

Într-un articol publicat luni de către cotidianul italian La Repubblica, preşedintele CE afirmă că Putin nu a vrut să-i răspundă unor întrebări despre militari ruşi prezenţi în Ucraina şi s-a arătat ameninţător: "dacă vreau, în două săptămâni iau Kievul".

La finalul convorbirii telefonice dintre cei doi, vineri, CE a publicat un comunicat în care evoca un "schimb foarte deschis de puncte de vedere".

"Nu este adecvat", a declarat pentru presă Iuri Uşakov, un consilier la Kremlin pe probleme internaţionale. "Este dincolo de practicile diplomatice, dacă aşa s-a întâmplat. Nu este de nivelul unei personalităţi politice serioase", a adăugat el.

"Fie că aceste cuvinte au fost pronunţate sau nu, cred că aceste citate au fost scoase din context şi aveau o semnificaţie total diferită", a denunţat Uşakov.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară