Kuweitul își recheamă ambasadorul din Iran după atacurile împotriva misiunilor diplomatice saudite

Kuweitul și-a rechemat marți ambasadorul din Iran, în semn de protest față de atacurile care au vizat misiuni diplomatice saudite în Iran, devenind a patra țară din Golf care rupe sau reduce relațiile cu Iranul, a anunțat agenția KUNA, citată de AFP și Reuters.

'O sursă oficială din cadrul Ministerului de Externe a afirmat că ministerul l-a rechemat pe ambasadorul statului Kuweit în Republica Islamică Iran, marți dimineață, 5 ianuarie 2016, pe fondul atacurilor lansate de o mulțime de demonstranți' asupra unor legații saudite, a anunțat agenția KUNA. Protestele au survenit în urma execuției de către Arabia Saudită a liderului religios șiit Nimr Baqer al-Nimr, un critic virulent al dinastiei conducătoare de la Riad.

În ultimele zile, Arabia Saudită și Bahreinul au rupt relațiile diplomatice cu Iranul, în timp ce Emiratele Arabe Unite și-au chemat ambasadorul din Iran și au redus nivelul relațiilor diplomatice. Kuweitul nu l-a expulzat pe ambasadorul iranian și nici nu a redus semnificativ nivelul relațiilor diplomatice, limitându-se doar să-și cheme ambasadorul de la post de la Teheran. Kuweitul, unde o treime dintre locuitori sunt șiiți, a menținut relații bune cu Teheranul, în pofida dezmembrării în luna august 2015 a unei celule de 26 de persoane acuzate că au spionat în favoarea Iranului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea