Kuweitul își recheamă ambasadorul din Iran după atacurile împotriva misiunilor diplomatice saudite

Kuweitul și-a rechemat marți ambasadorul din Iran, în semn de protest față de atacurile care au vizat misiuni diplomatice saudite în Iran, devenind a patra țară din Golf care rupe sau reduce relațiile cu Iranul, a anunțat agenția KUNA, citată de AFP și Reuters.

'O sursă oficială din cadrul Ministerului de Externe a afirmat că ministerul l-a rechemat pe ambasadorul statului Kuweit în Republica Islamică Iran, marți dimineață, 5 ianuarie 2016, pe fondul atacurilor lansate de o mulțime de demonstranți' asupra unor legații saudite, a anunțat agenția KUNA. Protestele au survenit în urma execuției de către Arabia Saudită a liderului religios șiit Nimr Baqer al-Nimr, un critic virulent al dinastiei conducătoare de la Riad.

În ultimele zile, Arabia Saudită și Bahreinul au rupt relațiile diplomatice cu Iranul, în timp ce Emiratele Arabe Unite și-au chemat ambasadorul din Iran și au redus nivelul relațiilor diplomatice. Kuweitul nu l-a expulzat pe ambasadorul iranian și nici nu a redus semnificativ nivelul relațiilor diplomatice, limitându-se doar să-și cheme ambasadorul de la post de la Teheran. Kuweitul, unde o treime dintre locuitori sunt șiiți, a menținut relații bune cu Teheranul, în pofida dezmembrării în luna august 2015 a unei celule de 26 de persoane acuzate că au spionat în favoarea Iranului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!