Lavrov: Fotografiile dezvăluite de SUA privind prezenţa unor militari ruşi în Ucraina sunt trucate

Lavrov: Fotografiile dezvăluite de SUA privind prezenţa unor militari ruşi în Ucraina sunt trucate

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a negat miercuri prezenţa în Ucraina a unor militari sau ofiţeri ai serviciilor ruse şi a afirmat că fotografiile dezvăluite de Washington privind prezenţa acestora sunt "trucate".

Lavrov: Fotografiile dezvăluite de SUA privind prezenţa unor militari ruşi în Ucraina sunt trucate

"Singurul lucru specific pe care Statele Unite îl prezintă, cu excepţia fotografiilor trucate pe calculator, singurul indiciu deosebit la care au apelat (pentru a spijini teza conform căreia militari ruşi s-ar afla în Ucraina) este că persoanele utilizează arme ruseşti", a declarat Lavrov.

"Toată lumea utilizează în Ucraina arme ruseşti uşoare, pistoale de tip Kalaşnikov şi Makarov, prin urmare nu este un argument foarte convingător", a adăugat el.

Departamentul de Stat american a dezvăluit, luni, imagini furnizate de Kiev care arată, în opinia sa, că separatişti înarmaţi în estul Ucrainei sunt de fapt militari sau ofiţeri ai serviciilor ruse.

O serie de fotografii furnizate de Kiev prin intermediul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) arată o imagine realizată în Georgia în 2008 a unui militar cu barbă roşcată, purtând insigna unei unităţi a forţelor speciale ruse.

Acelaşi bărbat, cu barba ceva mai albă, apare pe o altă fotografie realizată în timpul ocupării unui comisariat din oraşul Kramatorsk de către militanţi separatişti. "Aceeaşi persoană a fost văzută şi la Slaviansk, la 14 aprilie 2014", afirmă legenda unei a treia fotografii în care se vede un bărbat în uniformă, cu ţigara în gură.

O altă serie de imagini, unele realizate în Crimeea, iar altele în ultimele zile în estul Ucrainei, este înfăţişând acelaşi bărbat.

O a treia serie, furnizată de Kiev, dezvăluie "fotografii de familie" ale membrilor unei unităţi prezentate.

Potrivit Departamentului de Stat american, imaginile dezvăluite reprezintă "indicii ale unei conexiuni între Rusia şi o parte dintre militanţii înarmaţi din estul Ucrainei".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”