Lech Walesa: Rusia nu se poate ralia țărilor occidentale atât timp cât este condusă de Putin

Rusia este cu 30-50 de ani în urma Occidentului și folosește metode de care țările occidentale au și uitat: tancuri sau amenințări cu arme nucleare, a declarat fostul președinte polonez Lech Walesa, într-un interviu pentru Gazeta Wyborcza, citat luni de agenția ucraineană de presă Unian.

'NATO are un potențial nuclear mult mai bun decât avea Uniunea Sovietică, însă Alianța Nord-Atlantică nu amenință pe nimeni, pentru că știe că această epocă a trecut. De aceea, Rusia este condamnată la eșec', este de părere Walesa, fondatorul primului sindicat independent din Europa de Est, Solidaritatea, și fost președinte al Poloniei.

Potrivit lui Lech Walesa, mai devreme sau mai târziu Rusia (condusă de Putin) va pierde, iar dacă Occidentul va fi solidar, va fi în puterea lui să accelereze acest proces.

'Am putea miza pe această înapoiere a Rusiei. Rusia are un mare potențial și este necesară atât Europei, cât și lumii. Trebuie să ajutăm Rusia să se ralieze țărilor occidentale', a subliniat Walesa.

Însă, în opinia sa, acest lucru va fi imposibil de realizat dacă Rusia va fi condusă de Vladimir Putin. 'Dacă vom fi solidari, rușii vor scăpa ei înșiși de Putin. Acesta le aduce prejudicii considerabile oligarhilor ruși, care vor trebui să inventeze ceva', a spus fostul președinte polonez.

Cu toate acestea, lucrurile nu au ajuns deocamdată aici, pentru că, potrivit lui Walesa, Occidentul nu este solidar. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri