Lech Walesa: Rusia nu se poate ralia țărilor occidentale atât timp cât este condusă de Putin

Lech Walesa: Rusia nu se poate ralia țărilor occidentale atât timp cât este condusă de Putin

Rusia este cu 30-50 de ani în urma Occidentului și folosește metode de care țările occidentale au și uitat: tancuri sau amenințări cu arme nucleare, a declarat fostul președinte polonez Lech Walesa, într-un interviu pentru Gazeta Wyborcza, citat luni de agenția ucraineană de presă Unian.

'NATO are un potențial nuclear mult mai bun decât avea Uniunea Sovietică, însă Alianța Nord-Atlantică nu amenință pe nimeni, pentru că știe că această epocă a trecut. De aceea, Rusia este condamnată la eșec', este de părere Walesa, fondatorul primului sindicat independent din Europa de Est, Solidaritatea, și fost președinte al Poloniei.

Potrivit lui Lech Walesa, mai devreme sau mai târziu Rusia (condusă de Putin) va pierde, iar dacă Occidentul va fi solidar, va fi în puterea lui să accelereze acest proces.

'Am putea miza pe această înapoiere a Rusiei. Rusia are un mare potențial și este necesară atât Europei, cât și lumii. Trebuie să ajutăm Rusia să se ralieze țărilor occidentale', a subliniat Walesa.

Însă, în opinia sa, acest lucru va fi imposibil de realizat dacă Rusia va fi condusă de Vladimir Putin. 'Dacă vom fi solidari, rușii vor scăpa ei înșiși de Putin. Acesta le aduce prejudicii considerabile oligarhilor ruși, care vor trebui să inventeze ceva', a spus fostul președinte polonez.

Cu toate acestea, lucrurile nu au ajuns deocamdată aici, pentru că, potrivit lui Walesa, Occidentul nu este solidar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație? / Cine tremură în PSD? Fostul director de pe Otopeni, arestat pentru că ar fi cerut mită de 22,4 milioane de euro, era doar inte…

2 Cîrstea, interviu savuros în limba engleză: Sorana, veselă, relaxată, l-a fermecat pe reporterul american VIDEO

3 Grindeanu a dispărut? / Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

4 Pensie specială de aproximativ 12.000 de lei pentru miliardarul-colonel Ion Țiriac

5 Vremea o ia razna din nou. După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile