Liderul ecologiştilor germani s-a fotografiat lângă o plantă de canabis - VIDEO

Liderul ecologiştilor germani s-a fotografiat lângă o plantă de canabis - VIDEO

Copreşedintele Partidului Verzilor din Germania, Cem Özdemir, a confirmat, joi, că s-a fotografiat lângă o plantă de canabis pentru o înregistrare video difuzată pe Internet şi pe reţelele sociale în vederea transmiterii unui "mesaj politic" în favoarea legalizării acestui drog, relatează AFP.

Liderul ecologiştilor germani, Cem Özdemir (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Da, este chiar canabis", a declarat politicianul pentru mai multe publicaţii de la Berlin.

"Această înregistrare trebuie înţeleasă drept un mesaj politic" pentru legalizarea consumului de canabis, a adăugat el.

"Într-o societate liberă, cetăţeanul ar trebui să fie cel care decide dacă doreşte să consume canabis şi să-şi asume riscurile", a precizat politicianul.

Copreşedinte al Partidului ecologist german de aproape şase ani, Cem Özdemir a vizat însă două obiective prin difuzarea înregistrării. Filmarea a fost realizată în cadrul Ice Bucket Challenge, o campanie de donaţii la care au aderat numeroase personalităţi din întreaga lume. Participanţii sunt provocaţi să îşi toarne pe cap o găleată cu apă cu gheaţă şi să facă o donaţie pentru asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot - sau boala Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică - o maladie neurodegenerativă.

Înregistrarea îl arată pe Cem Özdemir pe balconul unui apartament din Berlin, alături de o plantă de canabis, în timp ce îşi toarnă apă pe cap, zâmbind.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…