Loviturile aeriene ruse din Siria au ucis zeci de civili, susține un lider al opoziției siriene

Loviturile aeriene ruse din Siria au ucis zeci de civili, susține un lider al opoziției siriene

Loviturile aeriene ruse în Siria au ucis miercuri cel puțin 36 de civili și au vizat zone unde nu sunt prezenți combatanți ai Statului Islamic și ai Al-Qaida, a declarat miercuri Khaled Khoja, lider al Coaliției naționale siriene, cu sediul în Turcia, relatează Reuters. 'Toate țintele raidului rus de astăzi deasupra Homs au fost civile', a scris Khaled Khoja pe Twitter.

Khoja, care se află la New York pentru o întâlnire în marja Adunării generale a ONU, a spus că civilii au fost uciși în cinci zone diferite.

'Zonele lovite în raidul aerian rus de la Homs au fost acelea care s-au luptat cu combatanții SI și i-au învins în urmă cu un an', a spus el.

În același timp, comandantul unui grup de rebeli anti-Assad a precizat că acesta a fost lovit de tirurile ruse și că opt insurgenți din subordinea sa au fost răniți. El a precizat că acești combatanți au fost loviți într-o zonă rurală a provinciei Hama, unde grupul își are cartierul general.

'Zona rurală din nordul Hama nu are o prezență a SI și este sub controlul Armatei siriene libere', a declarat pentru Reuters generalul Jamil al-Saleh, care a dezertat din armata siriană în 2012. Saleh a spus că grupul său era aprovizionat cu rachete avansate antitanc de puteri străine care i se opun președintelui Bashar al-Assad.

În același timp, o sursă diplomatică franceză citată de Reuters susține că loviturile aeriene ruse par mai degrabă menite să-l ajute pe Bashar al-Assad vizând grupuri ale opoziției, decât îndreptate împotriva SI.

'Dacă este vorba de Homs, ceea pare să fie cazul, atunci nu sunt vizate poziții ale Daesh (SI — n.r.) ci probabil grupuri de opoziție, ceea ce confirmă că sunt efectuate mai mult în sprijinul regimului lui Bashar decât pentru a lupta împotriva Daesh', a precizat sursa citată sub protecția anonimatului.

O informație similară a fost avansată de un responsabil american la puțin timp după anunțarea primelor bombardamente ruse în Siria, care a afirmat că loviturile aeriene ruse nu par să vizeze teritorii aflate sub controlul grupării SI. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…