Magnatul rus Serghei Polonski a fost arestat în timp ce se afla pe un iaht în Cambodgia

Magnatul rus Serghei Polonski a fost arestat în timp ce se afla pe un iaht în Cambodgia

Magnatul rus Serghei Polonski, care a acumulat o avere impresionantă în domeniul imobiliar și apoi a fugit din Rusia, a fost arestat în Cambodgia în timp ce se afla pe un iaht, a anunțat vineri avocatul său, citat de agenția DPA.

Miliardarul fugar, în vârstă de 42 de ani, a trăit în ultimii ani pe insula sa privată din sud-estul Cambodgiei. În anul 2013 justiția rusă l-a pus sub acuzare în contumacie pentru delapidarea a 6 miliarde de ruble (circa 120 de milioane de dolari). Potrivit mass-media ruse, Polonski a sustras această sumă printr-o schemă de sifonare a fondurilor dinspre un proiect imobiliar către o societate care era în faliment.

Justiția din Cambodgia a respins anul trecut cererea de extrădare primită din partea Rusiei, motivând că cele două țări nu au încheiat un tratat de extrădare. Totuși, în luna decembrie, autoritățile cambodgiene l-au obligat pe Polonski să părăsească acea insula privată, din cauza unui litigiu de proprietate cu un fost partener de afaceri.

De altfel, Polonski a avut probleme și cu justiția din Cambodgia, unde a mai fost arestat la sfârșitul anului 2012 după ce doi dintre prietenii săi ar fi avut o confruntare cu marinari cambodgieni. A fost eliberat din arest câteva luni mai târziu, după ce s-a înțeles cu respectivii marinari să-i despăgubească.

La începutului anului în curs el a amenințat că va da în judecată studiourile 20th Century Fox și va cere o despăgubire de un miliard de dolari în urma apariției peliculei 'Elusive', în care el pare personificat într-un escroc ce poartă numele de Serghei Polyansky. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”