Manifestații în orașul american Ferguson: Focuri de armă asupra poliției; clădiri incendiate

Manifestații în orașul american Ferguson: Focuri de armă asupra poliției; clădiri incendiate

Poliția din orășelul american Ferguson a fost ținta a numeroase tiruri de armă luni noapte, iar cel puțin zece imobile au fost incendiate în protestele declanșate după decizia unui mare juriu de a nu începe urmărirea penală împotriva unui polițist care a ucis în luna august un tânăr de culoare neînarmat, a informat marți șeful poliției din comitatul Saint Louis, John Belmar, într-o conferință de presă, potrivit AFP și Reuters.

El a precizat că 29 de manifestanți au fost arestați, însă nu a fost înregistrat niciun deces în violențele din acest orășel din statul Missouri.

În mai multe orașe din Statele Unite, printre care New York, Seattle, Washington, Chicago sau Los Angeles, mii de americani au ieșit pe străzi luni seară pentru a protesta împotriva deciziei marelui juriu, în pofida apelului la calm transmis anterior de președintele Barack Obama.

Cea mai tensionată situație s-a înregistrat la Ferguson, localitatea unde tânărul de 18 ani Michael Brown a fost împușcat mortal de polițistul Darren Wilson.

Au avut loc ciocniri între manifestanți și poliție, care a folosit gaze lacrimogene. Mai multe mașini și imobile au fost incendiate, iar vitrinele din apropierea Departamentului de Poliție din oraș au fost sparte.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Mda...

5 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …