Manifestații în orașul american Ferguson: Focuri de armă asupra poliției; clădiri incendiate

Manifestații în orașul american Ferguson: Focuri de armă asupra poliției; clădiri incendiate

Poliția din orășelul american Ferguson a fost ținta a numeroase tiruri de armă luni noapte, iar cel puțin zece imobile au fost incendiate în protestele declanșate după decizia unui mare juriu de a nu începe urmărirea penală împotriva unui polițist care a ucis în luna august un tânăr de culoare neînarmat, a informat marți șeful poliției din comitatul Saint Louis, John Belmar, într-o conferință de presă, potrivit AFP și Reuters.

El a precizat că 29 de manifestanți au fost arestați, însă nu a fost înregistrat niciun deces în violențele din acest orășel din statul Missouri.

În mai multe orașe din Statele Unite, printre care New York, Seattle, Washington, Chicago sau Los Angeles, mii de americani au ieșit pe străzi luni seară pentru a protesta împotriva deciziei marelui juriu, în pofida apelului la calm transmis anterior de președintele Barack Obama.

Cea mai tensionată situație s-a înregistrat la Ferguson, localitatea unde tânărul de 18 ani Michael Brown a fost împușcat mortal de polițistul Darren Wilson.

Au avut loc ciocniri între manifestanți și poliție, care a folosit gaze lacrimogene. Mai multe mașini și imobile au fost incendiate, iar vitrinele din apropierea Departamentului de Poliție din oraș au fost sparte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...