Ministrul bulgar al apărării: Rusia răspândește zvonuri despre ''pregătiri de război'' în Bulgaria

Ministrul bulgar al apărării: Rusia răspândește zvonuri despre ''pregătiri de război'' în Bulgaria

Ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, a afirmat că are senzația că în Bulgaria există un centru de propagandă rusească ce încearcă să creeze tensiuni în cadrul comunităților locală și internațională în legătură cu posibile pregătiri de război, relatează marți agenția Novinite.

''Am această senzație, deoarece sursele sunt mereu aceleași'', a declarat Nencev într-un interviu pentru postul de televiziune NOVA. ''De asemenea, cei care provoacă ceea ce eu numesc 'isterie' sunt și ei mereu aceiași. Ideea este de a crea panică și confuzie și de a sugera că noi urmează să facem ceva împotriva Rusiei sau a Ucrainei'', a adăugat ministrul bulgar al apărării.

După anunțul privind înființarea unui centru de comandă al NATO în Bulgaria, o serie de speculații au fost lansate de către partidul naționalist de opoziție ATAKA.

''Amenințările pentru Bulgaria din cauza implicării sale într-o aventură periculoasă, ca satelit al NATO în Europa de Est, nu prea departe de granițele cu Ucraina și Rusia, sunt foarte reale'', relata, în emisia sa în limba bulgară, postul de radio Vocea Rusiei.

Nikolai Nencev a precizat că la poligonul militar de la Novo Selo se vor derula 77 de programe de pregătire comune cu NATO în cursul anului următor. El a subliniat însă că aceasta nu înseamnă deloc că tancurile NATO vor fi permanent staționate în Bulgaria.

Potrivit ministrului, în Bulgaria nu are loc o mobilizare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat