Ministrul justiției din Cehia, atacat cu un pistol de start (media)

Ministrul justiției din Cehia, atacat cu un pistol de start (media)

Ministrul de justiție al Cehiei, Robert Pelikan, a fost atacat vineri cu un pistol de start, în timp ce efectua o vizită la o mănăstire din Praga, informează site-ul novinky.cz, citat de agenția de presă TASS.

Potrivit site-ului ceh, atunci când politicianul a apărut pe terenul deschis de lângă mănăstire, de el s-a apropiat un bărbat necunoscut care a tras în ministru de trei ori cu un pistol de start.

Gardienii l-au arestat pe cel care a tras și au descoperit că pistolul era unul de zgomot și nu era potrivit pentru niciun fel de muniție. La rugămintea lui Robert Pelikan, bărbatul a fost eliberat.

'Nu voi insista asupra declanșării unui proces penal, pentru că omul a tras doar cu un pistol de start. Îmi este pur și simplu milă de el', a comentat ministrul cele întâmplate.

S-a dovedit că cel care a tras era un pensionar ce a trimis de mai multe ori către Ministerul Justiției petiții în legătură cu un proces, în opinia sa 'incorect' față de el. Bărbatul este acuzat de furt de dulciuri dintr-un automat.

Aceasta nu este primul simulacru de atac asupra unui oficial ceh. În septembrie 2012, un astfel de atac l-a vizat pe președintele ceh Vaclav Klaus. La acea dată, șomerul Pavel Vondrous a tras de șapte ori în șoldul președintelui ceh, cu un pistol de plastic, încărcat cu gloanțe din plastic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis