Moscova, 'extrem de îngrijorată' de reluarea luptelor în estul Ucrainei (Kremlin)

Moscova, 'extrem de îngrijorată' de reluarea luptelor în estul Ucrainei (Kremlin)

Rusia este 'extrem de îngrijorată' de intensificarea luptelor din estul Ucrainei, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce armata ucraineană a anunțat respingerea unei ofensive a rebelilor proruși pe aeroportul din Donețk.

'Suntem extrem de îngrijorați de evoluția situației. Din nou au fost reluate bombardamentele asupra cartierelor de locuințe din Donețk, din nou mor oameni', a afirmat Peskov, citat de agenția TASS.

Subliniind că 'Rusia a făcut constant în ultimele zile eforturi de mediere pentru reglementarea conflictului', Dmitri Peskov a făcut cunoscut faptul că președintele rus Vladimir Putin i-a trimis joia trecută o scrisoare omologului său de la Kiev, Petro Poroșenko, propunându-i un 'plan concret pentru retragerea artileriei grele' de pe linia frontului. 'Din păcate, a adăugat el, Kievul a respins acest plan, fără să propună altceva în loc'.

Declarațiile Moscovei intervin pe fondul intensificării, în ultimele zile, a violențelor între rebelii proruși și armata ucraineană, soldate cu mai multe zeci de victime civile și militare, ceea ce suscită temeri în legătură cu o posibilă revenire la o confruntare generalizată pe toată linia frontului, așa cum s-a întâmplat în vara anului 2014.

Kievul a anunțat duminică respingerea, cu ajutorul tancurilor, a unei ofensive a rebelilor proruși pe aeroportul din Donețk , în estul separatist al Ucrainei, în timp ce mii de persoane au manifestat în capitala ucraineană pentru victoria asupra insurgenților.

Kievul și Occidentul acuză Rusia de înarmarea rebelilor și de trimiterea de trupe în Ucraina, acuzații pe care Moscova le dezminte categoric.


AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…