Moscova, 'extrem de îngrijorată' de reluarea luptelor în estul Ucrainei (Kremlin)

Moscova, 'extrem de îngrijorată' de reluarea luptelor în estul Ucrainei (Kremlin)

Rusia este 'extrem de îngrijorată' de intensificarea luptelor din estul Ucrainei, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce armata ucraineană a anunțat respingerea unei ofensive a rebelilor proruși pe aeroportul din Donețk.

'Suntem extrem de îngrijorați de evoluția situației. Din nou au fost reluate bombardamentele asupra cartierelor de locuințe din Donețk, din nou mor oameni', a afirmat Peskov, citat de agenția TASS.

Subliniind că 'Rusia a făcut constant în ultimele zile eforturi de mediere pentru reglementarea conflictului', Dmitri Peskov a făcut cunoscut faptul că președintele rus Vladimir Putin i-a trimis joia trecută o scrisoare omologului său de la Kiev, Petro Poroșenko, propunându-i un 'plan concret pentru retragerea artileriei grele' de pe linia frontului. 'Din păcate, a adăugat el, Kievul a respins acest plan, fără să propună altceva în loc'.

Declarațiile Moscovei intervin pe fondul intensificării, în ultimele zile, a violențelor între rebelii proruși și armata ucraineană, soldate cu mai multe zeci de victime civile și militare, ceea ce suscită temeri în legătură cu o posibilă revenire la o confruntare generalizată pe toată linia frontului, așa cum s-a întâmplat în vara anului 2014.

Kievul a anunțat duminică respingerea, cu ajutorul tancurilor, a unei ofensive a rebelilor proruși pe aeroportul din Donețk, în estul separatist al Ucrainei, în timp ce mii de persoane au manifestat în capitala ucraineană pentru victoria asupra insurgenților.

Kievul și Occidentul acuză Rusia de înarmarea rebelilor și de trimiterea de trupe în Ucraina, acuzații pe care Moscova le dezminte categoric.


AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii