NATO organizează la toamnă cel mai mare exercițiu militar după 2002

NATO organizează la toamnă cel mai mare exercițiu militar după 2002

NATO va organiza la toamnă cel mai mare exercițiu militar după 2002 cu participarea a circa 36.000 de soldați, fără nicio legătură specifică cu tensiunea actuală cu Rusia, a anunțat joi unul dintre șefii militari ai NATO, informează AFP. Exercițiul va avea loc între 3 octombrie și 6 noiembrie, în principal în Italia, Spania și Portugalia, a declarat la Washington generalul francez Jean-Paul Paloméros, comandant suprem aliat pentru transformarea NATO, într-o conferință de presă.

Denumit "Trident Juncture", acest exercițiu de "intensitate ridicată" va implica 27 din cele 28 de țări NATO și șapte partenere ale NATO, potrivit aceleiași surse.

Potrivit generalului Paloméros, nu are nicio legătură specifică cu criza din Ucraina și creșterea tensiunilor cu Rusia.

"A fost decis la summitul (NATO) din 2012 la Chicago. La acea vreme, noi încă aveam un parteneriat bun cu Rusia", a declarat el, vorbind în limba engleză.

"Nu este nicio postură agresivă, NATO își îndeplinește rolul în materie de apărare colectivă și gestionare a crizei", a adăugat el.

Scenariile încorporează toate componentele războiului modern, cum ar fi apărarea antirachetă, atacurile cibernetice și "războiul hibrid" cu operațiunile sale de propagandă.

Rețelele sociale vor face parte din exercițiu, cu opozanți fictivi, dar de asemenea probabil reali, a explicat generalul. "Nu îmi pot imagina că nu vom avea o mică vizită pe site-urile noastre" web, a spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Percheziții la clanul interlop Duduianu