Nigel Farage: Imigranții din India și Australia sunt mai buni decât est-europenii

Nigel Farage: Imigranții din India și Australia sunt mai buni decât est-europenii

Nigel Farage a declarat într-un interviu difuzat miercuri seară că i-ar prefera pe imigranții din India și Australia celor din Estul Europei, în ciuda afirmațiilor mai vechi că partidul său, UKIP, nu va încerca să-i discrimineze pe baza naționalității pe noii veniți în Marea Britanie, scrie The Guardian pe site-ul său. Liderul UKIP a spus că ar prefera imigranții din țările despre care susține că au cultura cea mai asemănătoare cu cea a Marii Britanii, în cadrul unui interviu la emisiunea BBC Leader difuzat miercuri seară.

Întrebat de prezentatorul Evan Davis dacă preferă imigranții din unele țări în detrimentul altora, el a afirmat: "Trebuie să mărturisesc că am o ușoară preferință. Cred, bineînțeles, că oamenii din India și Australia este mai probabil să fie vorbitori de engleză, să înțeleagă legile și să aibă o legătură cu această țară decât unele persoane care poate vin din țări care nu și-au revenit complet după perioada din spatele Cortinei de fier".

În trecut, Farage a afirmat că este singurul lider partid cu o politică "nediscriminatorie" în materie de imigrație și că UKIP nu va favoriza imigranții din UE față de cei din restul lumii.

"Vreau de fapt să avem o politică a imigrației care să fie nediscriminatorie, pentru că în prezent facem discriminări în favoarea unor oameni din Polonia, România și Bulgaria, indiferent cine sunt, și facem aceste discriminări împotriva unor oameni din Noua Zeelandă... India sau Canada sau din alte țări. Prioritățile noastre sunt stabilite complet greșit. Nu ar trebui să facem discriminări pe bază de naționalitate", a spus el anul trecut la aceeași emisiune.

Liderul UKIP a sugerat că partidul său a utilizat uneori o retorică agresivă pe tema imigrației pentru a ieși în evidență. Întrebat despre dorința sa de a opri mai mulți imigranți infectați cu HIV și cu cazier să vină în Marea Britanie, Farage a răspuns că un asemenea limbaj este uneori necesar "pentru a trezi oamenii".

Nigel Farage susține că în prezent UKIP susține o campanie electorală fără un ton negativ și că "nu mai are nevoie să folosească argumente negative despre efectul pe care imigrația l-a avut asupra școlilor primare, asistenței medicale sau a reducerii salariilor".

Totuși, Farage a menționat impactul imigrației asupra serviciilor publice de multe ori în timpul campaniei, notează The Guardian, afirmând printre altele că este greșit să se finanțeze tratamentul medical pentru imigranții cu HIV când țara nu-și poate permite medicamente pentru o persoană de 80 de ani cu cancer la sân.

De asemenea, Farage a acuzat întrebările prezentatorului emisiunii BBC, numindu-l membru al "elitei metropolitane liberale".

Alte două interviuri cu Farage sunt difuzate miercuri seară la ITV și Channel 4, mai precizează sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...