Nou bilanț al atentatelor din Ankara: 86 de morți; reacții internaționale

Bilanțul - încă provizoriu - al dublului atentat care a vizat sâmbătă dimineața, la Ankara, o manifestație pentru pace, organizată de opoziția prokurdă, a crescut la cel puțin 86 de morți, a anunțat ministrul turc al sănătății, Mehmet Muezzinoglu, citat de AFP.

"62 de persoane au fost ucise pe loc și alte 24 au decedat la spital", a precizat ministrul, într-o conferință de presă în capitala turcă, adăugând că alte 186 de persoane au fost rănite în aceste două atentate care intervin cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate din Turcia la 1 noiembrie.

Într-un climat de tensiuni puternice alimentate de conflictul kurd și apropierea alegerilor, șefa diplomației europene Federica Mogherini a lansat un apel sâmbătă Turciei "să rămână unită" împotriva "teroriștilor".

Președintele francez, Francois Hollande, a condamnat "atacul terorist odios", în timp ce omologul său rus,Vladimir Putin, a trimis un mesaj de condoleanțe președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Principalul partid prokurd din Turcia, care făcuse apel la manifestație, a denunțat "masacrul teribil" și a atribuit guvernului responsabilitatea pentru atentate.

"A fost comis un atac barbar", a reacționat liderul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), Selahattin Demirtas, potrivit căruia "ne-am confruntat cu un stat sângeros care s-a transformat într-o mafie".

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Orban chiar este un om modest. Două momente

3 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

4 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

5 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta