Nou bilanț al atentatelor din Ankara: 86 de morți; reacții internaționale

Bilanțul - încă provizoriu - al dublului atentat care a vizat sâmbătă dimineața, la Ankara, o manifestație pentru pace, organizată de opoziția prokurdă, a crescut la cel puțin 86 de morți, a anunțat ministrul turc al sănătății, Mehmet Muezzinoglu, citat de AFP.

"62 de persoane au fost ucise pe loc și alte 24 au decedat la spital", a precizat ministrul, într-o conferință de presă în capitala turcă, adăugând că alte 186 de persoane au fost rănite în aceste două atentate care intervin cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate din Turcia la 1 noiembrie.

Într-un climat de tensiuni puternice alimentate de conflictul kurd și apropierea alegerilor, șefa diplomației europene Federica Mogherini a lansat un apel sâmbătă Turciei "să rămână unită" împotriva "teroriștilor".

Președintele francez, Francois Hollande, a condamnat "atacul terorist odios", în timp ce omologul său rus,Vladimir Putin, a trimis un mesaj de condoleanțe președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Principalul partid prokurd din Turcia, care făcuse apel la manifestație, a denunțat "masacrul teribil" și a atribuit guvernului responsabilitatea pentru atentate.

"A fost comis un atac barbar", a reacționat liderul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), Selahattin Demirtas, potrivit căruia "ne-am confruntat cu un stat sângeros care s-a transformat într-o mafie".

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…