Nouă militari irakieni au fost uciși de avioane americane - Washingtonul consideră că a fost o 'eroare a ambelor părți'

Nouă militari irakieni au fost uciși de avioane americane - Washingtonul consideră că a fost o 'eroare a ambelor părți'

Secretarul american al apărării, Ashton Carter, a confirmat sâmbătă uciderea a nouă militari irakieni în timpul unui raid efectuat de avioane ale coaliției antijihadiste conduse de SUA, dar a menționat că a fost vorba despre o 'eroare a ambelor părți', transmite agenția EFE. Incidentul s-a produs în timpul unei operațiuni de sprijin aerian pentru trupele irakiene care desfășurau o ofensivă terestră împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în apropierea localității Fallujah.

Șeful Pentagonului nu a oferit mai multe detalii, dar potrivit ministrului irakian al apărării, Haled al-Obeidi, cauza acestei erori ar putea fi condițiile meteo dificile care au limitat vizibilitatea piloților.

Conform altor surse din cadrul Departamentului american al Apărării, respectivul raid a fost efectuat de avioane americane, iar țintele lovite de acestea au fost selectate pe baza informațiilor primite de la trupele terestre irakiene. Și aceste surse au apreciat că la originea incidentului ar putea fi condițiile meteo nefavorabile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu