Nouă militari irakieni au fost uciși de avioane americane - Washingtonul consideră că a fost o 'eroare a ambelor părți'

Nouă militari irakieni au fost uciși de avioane americane - Washingtonul consideră că a fost o 'eroare a ambelor părți'

Secretarul american al apărării, Ashton Carter, a confirmat sâmbătă uciderea a nouă militari irakieni în timpul unui raid efectuat de avioane ale coaliției antijihadiste conduse de SUA, dar a menționat că a fost vorba despre o 'eroare a ambelor părți', transmite agenția EFE. Incidentul s-a produs în timpul unei operațiuni de sprijin aerian pentru trupele irakiene care desfășurau o ofensivă terestră împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în apropierea localității Fallujah.

Șeful Pentagonului nu a oferit mai multe detalii, dar potrivit ministrului irakian al apărării, Haled al-Obeidi, cauza acestei erori ar putea fi condițiile meteo dificile care au limitat vizibilitatea piloților.

Conform altor surse din cadrul Departamentului american al Apărării, respectivul raid a fost efectuat de avioane americane, iar țintele lovite de acestea au fost selectate pe baza informațiilor primite de la trupele terestre irakiene. Și aceste surse au apreciat că la originea incidentului ar putea fi condițiile meteo nefavorabile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”