Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Noul premier al Republicii Moldova: România este principalul nostru susținător, dar despre Unire nu se discută

Subiectul unirii Republicii Moldova cu România nu se află în acest moment pe agenda politică a Chișinăului și nici a Bucureștiului, a declarat sâmbătă premierul Valeriu Streleț în cadrul unei emisiuni televizate, citată duminică de publicația locală Independent.md.

Vorbind despre necesitatea urgentării procesului de interconectare energetică dintre România și Republica Moldova, Streleț a subliniat că "România este principalul nostru susținător, însă nu se pune problema unei eventuale contopiri într-un singur stat'.

"România este principalul nostru susținător și-n aspirațiile de integrare europeană, dar astăzi nici autoritățile de la București și nici cele de la Chișinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat', a declarat premierul, citat de Independent.md.

Potrivit Barometrului INSCOP Research, realizat la comanda ziarului "Adevărul', aproape 68% dintre români susțin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Întrebați ce părere au față de reunirea celor două state până în 2018, 67,9% dintre intervievații români s-au declarat pentru, în timp ce doar 14,8% nu susțin unirea până în 2018, amintește Jurnal.md.

Premierul Valeriu Streleț și guvernul său au fost învestiți la 30 iulie, cu 52 de voturi ale deputaților noii coaliții de guvernare—Alianța pentru Integrare Europeană 3 — formată din cele trei partide care se declară proeuropene Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) și Partidul Liberal (PL). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

5 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț