Nu va exista o extindere a UE în următorii zece ani (comisar european)

Nu va exista o extindere a UE în următorii zece ani (comisar european)

O extindere a Uniunii Europene nu este planificată pentru următorul deceniu, cel puțin, dar negocierile cu țările interesate vor continua, a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, în cadrul unui forum la Berlin, relatează joi agenția de presă Ukrinform. 'În următorii 10 ani nu vor exista primiri în UE', a declarat comisarul european, adăugând că 'din cauza circumstanțelor" admiterea în UE în această perioadă este 'nerealistă'.

Cu toate acestea, a explicat el, 'aceasta nu înseamnă că UE nu va purta negocieri' în perioada respectivă cu țările interesate.

Hahn a subliniat că țările candidate 'trebuie să se apropie din punct de vedere economic pentru ca cetățenii noștri (din Europa) să fie pregătiți pentru un astfel' de proces.

Deocamdată, a indicat comisarul european, sondajele arată că, în prezent, în niciuna din țările membre UE nu există o majoritate care ar pleda pentru extindere.

'Trebuie să acționăm în așa fel încât toată lumea să înțeleagă că noul membru este unul foarte valoros și nu doar unul de cheltuieli suplimentare', a evidențiat acesta.

În acest sens, reprezentantul Comisiei Europene și-a exprimat speranța că Serbia va reprezenta un 'nou capitol' în perioada următoare de extindere a UE. 'Mi-aș dori să se deschidă un capitol nou, de exemplu, cu Serbia pentru ca în perioada următoare să putem primi noi membri', a spus el. UE anunțase anterior că intenționează până la sfârșitul acestui an să înceapă negocierile privind statutul de membru al Serbiei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…