O bombă din Al Doilea Război Mondial descoperită la Londra

O bombă din Al Doilea Război Mondial descoperită la Londra

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită luni pe un șantier în cartierul Bermondsey din sud-estul Londrei, provocând evacuarea a două școli și sute de persoane, potrivit autorităților locale, relatează AFP.
Bomba de 1,5 metri lungime și cântărind 455 de kilograme se afla de 70 de ani sub un azil de bătrâni în acest cartier dens populat din capitala britanică.

Între 300 și 400 de apartamente și magazine, situate în perimetrul de securitate de 400 de metri stabilit de poliție în jurul locului unde a fost descoperită bomba, au fost evacuate precum și două școli, au declarat pe site-ul lor autoritățile locale din Southwark.

"Este o bombă germană din Al Doilea Război Mondial", a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, adăugând că experții în deminare vor continua să lucreze acolo marți.

Descoperirile de bombe neexplodate datând din Al Doilea Război Mondial nu sunt rare la Londra, bombardată intens între 1940 și 1941 în timpul Blitz-ului (atacul aerian german împotriva Regatului Unit n.r.).

Pompierii capitalei au anunțat că alte șapte bombe au fost descoperite între 2009 și 2014 și cinci grenade de mână dintre care niciuna nu a explodat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 VIDEO DSP a închis târgul de Crăciun deschis ilegal de imbecila de Fiola! Nu avea nicio aprobare, dar ea a înc…

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 Un text despre femei care merită citit...