O delegație europeană, în vizită la Chișinău pentru discuții cu liderii partidelor parlamentare

O delegație europeană, în vizită la Chișinău pentru discuții cu liderii partidelor parlamentare

O delegație europeană se va afla marți la Chișinău pentru a discuta cu liderii partidelor parlamentare despre situația politică din Republica Moldova, informează Radio Chișinău.

Din delegație vor face parte președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele partidului paneuropean Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum și un reprezentant al socialiștilor europeni. Potrivit Radio Chișinău, care citează surse din cadrul formațiunilor proeuropene de la Chișinău, din delegație face parte și premierul român Victor Ponta.

Aceleași surse au precizat că întrevederile politicienilor europeni cu cei din Republica Moldova vor avea loc pe aeroportul din Chișinău.

Vizita delegației europene are loc în contextul negocierilor ce au loc de la începutul lunii decembrie între partidele proeuropene de la Chișinău în vederea formării unei coaliții de guvernare după alegerile de la 30 noiembrie, fără ca cele trei formațiuni implicate în discuții — Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat și Partidul Democrat — să ajungă până în prezent la un acord pentru crearea unei majorități parlamentare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 De citit, de știut