O imensă barjă plutește în derivă în Marea Nordului: 300 de angajați ai BP și ConocoPhillips evacuați

O imensă barjă plutește în derivă în Marea Nordului: 300 de angajați ai BP și ConocoPhillips evacuați

O imensă barjă plutea joi în derivă în direcția zăcămintelor petroliere Valhall și Ekofisk din Marea Nordului, exploatate de către companiile BP și ConocoPhillips, care au evacuat aproape 300 de angajați, relatează AFP.

Parâmele barjei, lungă de 110 metri și lată de 30 de metri, au cedat din cauza vremii nefavorabile miercuri seara în apele britanice în direcția Norvegiei. Ea se afla joi dimineața la o distanță mai mică de 26 km de Valhall, potrivit Centrului norvegian de coordonare a operațiunilor de salvare (HRS), citat de agenția NTB.

Un remorcher a fost trimis în zonă în încercarea de a imobiliza barja, dar ea își schimbă constant direcția și, din cauza furtunii, operațiunile sunt periculoase.

BP a evacuat 150 de angajați cu elicopterul spre platformele zăcămintelor vecine Ula și Gyda și 71 sunt în curs de a fi evacuate către platformele Ekofisk, administrat de compania americană ConocoPhillips.

Producția la Valhall ar urma să fie suspendată în totalitate.

La rândul său, ConocoPhillips a evacuat 145 de persoane care lucrau pe instalații potențial amenințate la Ekofisk, potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…