Occidentalii trebuie "să trateze Rusia corect" (Jean-Claude Juncker)

Occidentalii trebuie "să trateze Rusia corect" (Jean-Claude Juncker)

Occidentalii trebuie "să trateze Rusia corect" și să îi vorbească de la egal la egal, a estimat joi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, criticându-l pe președintele american, Barack Obama, pentru că a afirmat despre Rusia că este o putere regională, relatează AFP.

"Trebuie, o spun deschis, să îi tratăm pe ruși corect. Știu din discuțiile mele cu (președintele rus Vladimir) Putin că nu acceptă fraze ca atunci când Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce vrea să însemne asta? Nu vorbim astfel Rusiei!", a declarat el cu prilejul unei dezbateri organizate la Passau, în sudul Germaniei.

"Rusia vrea să fie tratată de la egal la egal și aici rușii au dreptate", a spus el. "Nu trebuie alungați din fața scenei, pentru că, așa cum am văzut, fac să se vorbească repede despre ei", a ținut să sublinieze președintele Comisiei Europene.

Cu toate acestea, Jean-Claude Juncker a afirmat, de asemenea, că Rusia trebuie "să facă progrese masive". "Modul în care a acționat în afacerea Crimeii, în afacerea Ucrainei de Est, asta nu merge", a adăugat el.

Europenii și americanii au impus sancțiuni Rusiei din cauza sprijinului acordat separatiștilor din estul Ucrainei și a anexării Crimeii la începutul lui 2014.

De asemenea, occidentalii sunt foarte critici în ce privește intervenția militară rusă în conflictul sirian, acuzând Moscova că susține regimul condus de Bashar Al-Assad, în loc să lupte împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…