Pană de electricitate în numeroase orașe ale Turciei

Pană de electricitate în numeroase orașe ale Turciei

O pană de curent electric, cea mai mare din ultimii 15 ani - potrivit unor organe de presă care citează oficiali din Ministerul Energiei -, afecta marți dimineață circa 20 de provincii din Turcia. La Ankara și Istanbul s-a întrerupt circulația metrourilor și a tramvaielor, relatează AFP.

Premierul Ahmet Davutoglu a spus că pana ar putea fi tehnică, afirmând totuși că 'în prezent se studiază toate pistele'. El a răspuns astfel unei întrebări despre eventualitatea unui atac 'terorist'. La Ministerul Energiei a fost formată o celulă de criză, a mai anunțat șeful executivului.

'A existat o prăbușire în sistemul electric din Turcia', a declarat ministrul energiei, Taner Yildiz, adăugând că electricitatea a început să revină treptat în unele districte din Ankara. 'Căutăm cauzele acestei pene...și încercăm să aflăm dacă este o pană tehnică sau un atac informatic', a spus ministrul ziariștilor.

Metroul din Istanbul și tunelul care leagă malurile european și asiatic al celui mai mare oraș din țară au fost evacuate. Potrivit presei turce, au fost semnalate pene de curent electric în 24 sau 26 din cele 81 de provincii ale țării.

Potrivit postului de actualități NTV, pene de energie electrică au fost înregistrate în orașele Trabzon (nord-est), Aydin (vest), Edirne (nord-vest), Erzurum (nord-est), Antalya (sud), Izmir (vest) și Bursa (nord-vest). La Istanbul și Ankara, pana s-a declanșat puțin după ora locală zece și jumătate (07h30 GMT).

La prânz a fost restabilită furnizarea energiei electrice la Edirne și Erzurum, potrivit postului de știri NTV, care citează compania Teas. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…