Parchetul de la Kiev: Prietena ucraineană a lui Boris Nemțov spune că primește amenințări

Parchetul de la Kiev: Prietena ucraineană a lui Boris Nemțov spune că primește amenințări

Prietena ucraineană a lui Boris Nemțov, care a asistat la uciderea opozantului rus vinerea trecută la Moscova, a anunțat că a primit amenințări de la reîntoarcerea sa în Ucraina, a anunțat vineri Parchetul General de la Kiev, adăugând că a dat ordin să fie luate toate măsurile pentru 'a-i asigura securitatea', relatează AFP.

'La 5 martie 2015, Anna Durițkaia, martor în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemțov, s-a prezentat la secția de poliție din Bila Țerkov din regiunea Kiev pentru a anunța că a primit amenințări la viața ei venite de la persoane necunoscute în timpul șederii la părinții săi', se arată într-un comunicat al parchetului.

'Procurorul general al Ucrainei, Viktor Șokin, a ordonat să fie luate toate măsurile necesare pentru a proteja viața și sănătatea Annei Durițkaia', conform aceluiași comunicat.

O anchetă a fost deschisă pentru 'tentativă de omor'. Nu au fost oferite mai multe detalii despre amenințările la adresa femeii.

Un purtător de cuvânt al Parchetului General, Andrii Demartino, contactat de AFP, a precizat că 'forțe speciale ale poliției' vor asigura protecția martorei.

Manechinul de 23 de ani se afla împreună cu Boris Nemțov (55 de ani) pe un pod situat la doar câțiva pași de Kremlin când acesta a fost împușcat mortal în seara zilei de 27 februarie.

După ce a fost interogată de către anchetatorii ruși, i s-a permis să părăsească Rusia luni seara pentru a se întoarce acasă în Ucraina.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu