PE va decide la toamnă asupra ridicării imunității eurodeputatului ungar Bela Kovacs, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

PE va decide la toamnă asupra ridicării imunității eurodeputatului ungar Bela Kovacs, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) l-a audiat marți cu ușile închise pe procurorul general al Ungariei, Peter Polt, în legătură cu cazul eurodeputatul maghiar Bela Kovacs, membru al formațiunii naționaliste Jobbik, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei, transmite agenția MTI.

După audiere, Polt a spus în fața ziariștilor ungari că a informat respectiva comisie despre 'complexitatea cazului' și a oferit răspunsurile 'corespunzătoare' la toate întrebările ce i-au fost adresate de membrii comisiei. Totuși, el a subliniat că acest dosar 'implică informații atât de confidențiale, încât ele nu pot fi dezvăluite nici măcar la o asemenea reuniune cu ușile închise'.

Peter Polt a sugerat că Bela Kovacs nu poate fi interogat în calitate de suspect înainte să i se ridice imunitatea. Procurorul de caz are nevoie de mai multe informații înainte de a formula acuzațiile, iar aceste informații pot fi obținute numai după ce Parlamentul European îi ridică lui Kovacs imunitatea, a precizat el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut