PE va decide la toamnă asupra ridicării imunității eurodeputatului ungar Bela Kovacs, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) l-a audiat marți cu ușile închise pe procurorul general al Ungariei, Peter Polt, în legătură cu cazul eurodeputatul maghiar Bela Kovacs, membru al formațiunii naționaliste Jobbik, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei, transmite agenția MTI.

După audiere, Polt a spus în fața ziariștilor ungari că a informat respectiva comisie despre 'complexitatea cazului' și a oferit răspunsurile 'corespunzătoare' la toate întrebările ce i-au fost adresate de membrii comisiei. Totuși, el a subliniat că acest dosar 'implică informații atât de confidențiale, încât ele nu pot fi dezvăluite nici măcar la o asemenea reuniune cu ușile închise'.

Peter Polt a sugerat că Bela Kovacs nu poate fi interogat în calitate de suspect înainte să i se ridice imunitatea. Procurorul de caz are nevoie de mai multe informații înainte de a formula acuzațiile, iar aceste informații pot fi obținute numai după ce Parlamentul European îi ridică lui Kovacs imunitatea, a precizat el.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri