Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate în Japonia, după o alertă de gripă aviară

Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate în Japonia, după o alertă de gripă aviară

Autorităţile japoneze au anunţat marţi că au terminat în două zile sacrificarea a aproximativ 112.000 de păsări în sud-vestul ţării după confirmarea mai multor cazuri de gripă aviară, o reacţie al cărei scop este limitarea rapidă a primei epidemii de acest tip în Japonia în trei ani.

Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate în Japonia, după o alertă de gripă aviară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Funcţionarii au început duminică sacrificarea a 56.000 de păsări într-o fermă din Kumamoto, în sud-vestul Japoniei, unde testele ADN au confirmat prezenţa tulpinii H5 a virusului după ce proprietarii au semnalat moartea subită a mai multor păsări din crescătoria lor.

Un alt grup de 56.000 de păsări aparţinând aceloraşi proprietari a fost sacrificat integral.

"Am terminat operaţiunea de sacrificare luni seara şi am pus în funcţiune mijloace pentru a evita propagarea virusului la alte domenii", a declarat un funcţionar din Kumamoto, adăugând că nu au fost semnalate alte infecţii până marţi dimineaţa.

La Tokyo, ministrul Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului, Yoshimasa Hayashi, a promis "să facă tot posibilul pentru a limita cât mai repede extinderea epidemiei".

Ministerul a avertizat crescătorii împotriva riscurilor de infecţie, reamintind prezenţa persistentă a bolii în Asia, între care Coreea de Sud vecină.

Autorităţile locale au interzis de sâmbătă transportul sau deplasarea animalelor din două ferme incriminate şi crescătorii vecine. Operaţiuni de dezinfecţie au fost întreprinse simultan.

Vehiculele care trec prin apropierea celor două ferme sunt, de asemenea, dezinfectate la baraje rutiere speciale pentru a împiedica propagarea epidemiei.

O echipă de experţi şi responsabili a fost trimisă la faţa locului pentru a stabili cauza infecţiei.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România