Peste 20 imigranți ilegali decedați după scufundarea unei ambarcațiuni în Bosfor; destinația ar fi fost România

Cel puțin 24 de cadavre au fost găsite luni în strâmtoarea Bosfor după ce o ambarcațiune care transporta circa 40 de imigranți ilegali, printre care 12 copii și șapte femei, s-a scufundat, a informat postul de televiziune turc NTV, citat de Reuters.

Majoritatea victimelor sunt copii, au anunțat membri ai echipei de salvare, potrivit site-ului ziarului Hurriyet.

Alte cel puțin 12 persoane sunt date dispărute.

NTV a precizat de asemenea că pasagerii erau de origini afgană și siriană și se îmbarcaseră la Istanbul cu destinația România, via Marea Neagră.

Potrivit DPA, care citează agenția de presă turcă Dogan, numărul morților în acest naufragiu este de cel puțin 24, șapte imigranți fiind salvați.

Operațiunile de căutare și salvare a supraviețuitorilor continuă în strâmtoarea Bosfor și intrarea dinspre Marea Neagră. La aceste acțiuni participă o navă a gărzii de coastă turce, un elicopter și o unitate de scafandri.

Compania de shipping GAC a menționat într-o declarație, citată de Reuters, că ambarcațiunea se îndrepta spre portul românesc Constanța și că transporta aproximativ 50 de refugiați. Nava s-a scufundat în jurul orei locale 05:00 (ora 03:00 GMT).

Mulți imigranți ilegali veniți din Africa și Orientul Mijlociu încearcă să tranziteze Turcia pentru a ajunge în Uniunea Europeană, deseori călătorind în ambarcațiuni improprii.

Insulele din Marea Egee au redevenit în 2013 ruta preferată de imigranții ilegali către Europa Occidentală, pentru a evita controalele frontaliere dintre Grecia și Turcia.

Numărul total al migranților care au traversat Marea Egee aproape s-a triplat în perioada 1 ianuarie 2012 — 31 decembrie 2013, ajungând de la 3.345 la 10.508. În acest an, 48 de migranți au murit în timpul traversării Mării Egee, față de 28 în 2013.

În primele opt luni ale anului în curs, numărul migranților a depășit 17.000, urmând să ajungă la 31.000 spre finalul anului, adaugă AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan