Peste 500.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din Ucraina - UNHCR

Conflictul din Ucraina a determinat peste 500.000 de persoane să-şi părăsească locuinţele, dintre care cel puţin 260.000 s-au mutat în alte locuri din Ucraina, iar tot atâtea s-au refugiat în Rusia, a anunţat marţi Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, relatează AFP.

Peste 500.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din Ucraina - UNHCR (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Conform acestui bilanţ actualizat, pe lângă cele 260.000 de persoane care s-au mutat în alte locuri din Ucraina, alte 260.000 de persoane au cerut azil sau statut de refugiat în Rusia, potrivit autorităţilor ruse, a declarat purtătorul de cuvânt al UNHCR Adrian Edwards.

O estimare precedentă a UNHCR, din data de 20 august, menţiona 190.000 de persoane strămutate în interiorul Ucrainei şi 197.400 de persoane care au fugit în Rusia.

UNHCR estimează însă că numărul persoanelor strămutate în Ucraina este "net superior deoarece multe dintre ele sunt găzduite de rude sau prieteni şi aleg să nu se înregistreze oficial", a subliniat purtătorul de cuvânt.

"Dacă această criză nu este oprită rapid, va avea nu numai consecinţe umanitare devastatoare, dar are potenţialul de a destabiliza toată regiunea", a apreciat Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi Antonio Guterres, citat de purtătorul de cuvânt.

"După lecţiile din Balcani, este greu de crezut că un conflict de o asemenea proporţie se poate dezvolta pe continentul european", a adăugat Guterres.

Conform datelor furnizate de autorităţile ruse, numărul ucrainenilor sosiţi pe teritoriul lor în decurs de o lună, în calitate de refugiaţi, a crescut cu aproape 100.000 de persoane, ajungând de la 168.000 la 5 august, la 260.000 în prezent.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing