Poliția turcă a confiscat 150 de pașapoarte ale Statului Islamic ascunse în mini-cuptoare de pizza

Poliția turcă a confiscat 150 de pașapoarte ale Statului Islamic ascunse în mini-cuptoare de pizza

Poliția turcă a confiscat 150 de pașapoarte, în majoritate europene, ascunse în mini-cuptoare de pizza aparținând unor doi bărbați suspectați de apartenență la Statul Islamic(SI), a anunțat joi agenția de presă Dogan, citată de AFP. Cei doi bărbați, dintre care un sirian, au fost arestați pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul provenind dintr-o țară europeană neprecizată. Ei au fost duși apoi pentru a fi interogați la cartierul general al poliției antitero, a precizat Dogan.

Pașapoartele, ''originale'' potrivit agenției, au fost confiscate în același timp cu două minicamere, 10 cartele SIM și mai multe carduri de memorie. Ele erau ascunse în cinci mini-cuptoare de pizza găsite în bagajele celor doi suspecți.

O sursă guvernamentală a confirmat pentru AFP arestările, indicând însă că pașapoartele sunt ''false''.

Autoritățile din Turcia, acuzate mult timp de complezență față de grupările islamiste radicale, și-au înmulțit în ultimele luni interpelările în mediile jihadiste, îndeosebi după atentatul sinucigaș atribuit Statului Islamic, soldat cu 103 morți în octombrie la Ankara.

Turcia a stabilit o listă cu peste 33.000 de potențiali jihadiști originari din 123 de țări și a sporit expulzările, aproape 2.800, potrivit cifrelor comunicate joi de către Ministerul de Interne.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro