Polonia va trimite 70 de polițiști și echipament specializat pentru securizarea graniței ungaro-sârbe

Polonia va trimite 70 de polițiști și echipament specializat pentru securizarea graniței ungaro-sârbe

Polonia va trimite în Ungaria în jur de 70 de polițiști de frontieră și echipament specializat pentru a ajuta la securizarea graniței acestei țări cu Serbia, a anunțat joi prim-ministrul polonez Ewa Kopacz, în marja summitului de la Bruxelles al Uniunii Europene, transmite Reuters. 'Trimitem 5 vehicule dotate cu echipamente de vizualizare pe timp de noapte, care vor permite supravegherea întregii granițe (cu Serbia)', a declarat Ewa Kopacz, citată de agenția oficială PAP.

'Suplimentar, vom trimite câteva vehicule mai puțin specializate, precum și în jur de 70 de polițiști de frontieră', a adăugat premierul polonez.

Totodată, Polonia este pregătită să furnizeze Frontex, agenția europeană pentru controlul frontierelor, cu sediul la Varșovia, un număr suplimentar de 40 de polițiști, pe lângă cei 40 deja alocați, a indicat Ewa Kopacz.

Potrivit agenției DPA, Slovacia și Cehia au decis și ele să trimită câte 50 de polițiști de frontieră în Ungaria. Contigentul slovac va fi desfășurat în cursul acestei săptămâni, a anunțat miercuri Bratislava. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

5 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...