Poroșenko: Peste 90.000 de insurgenți proruși și militari ai Federației Ruse în Donbas

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnalat miercuri riscul ridicat de reizbucnire a ostilităților la scară largă din partea rebelilor proruși din Donbas, estimând efectivele acestora la 40.000 de insurgenți, plus 50.000 de militari ruși desfășurați în apropierea frontierei dintre Rusia și Ucraina, potrivit Unian. 

Declarația liderului politic de la Kiev intervine în contextul în care ministrul american al apărării, Ashton Carter, avertizase miercuri că separatiștii proruși din Ucraina pregătesc noi acțiuni militare împotriva armatei guvernamentale ucrainene.

Pericolul unor acțiuni militare de amploare din partea insurgenților nu doar persistă, ci este în creștere, ceea ce necesită măsuri suplimentare pentru apărarea statului, a subliniat președintele ucrainean în deschiderea unei reuniuni a Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare.

În acest context, Poroșenko a afirmat necesitatea unei regrupări rapide a forțelor și întăririi pozițiilor trupelor guvernamentale în zona orașelor Mariupol, Berdiansk și pe întreaga coastă a Mării Azov.

Tensiunile s-au accentuat în ultimele zile în estul Ucrainei, paralel cu negocieri desfășurate miercuri la Minsk privind modalitățile de aplicare a acordului din 12 februarie, destinat să pună capăt conflictului care a făcut până în prezent peste 6.100 de morți. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

3 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Jurnalistul Vitalie Cojocari, text de o frumusețe rară pe subiectul Rimes / Brâncuși. / Da, omule, ai dreptate, vo…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor