Premierul Belgiei, atacat cu maioneză şi cartofi prăjiţi la o întâlnire cu oameni de afaceri

Premierul Belgiei, atacat cu maioneză şi cartofi prăjiţi la o întâlnire cu oameni de afaceri

Premierul belgian Charles Michel a fost atacat cu maioneză şi cartofi prăjiţi, luni, de patru activiste ale organizaţiei Liliths, în contextul tensiunilor sociale şi politice împotriva măsurilor de austeritate decise de Guvernul de la Bruxelles.

Premierul Belgiei, atacat cu maioneză şi cartofi prăjiţi la o întâlnire cu oameni de afaceri

Strigând "Michel, pleacă, austeritate, pleacă", cele patru activiste Liliths (fostă Femen) l-au întrerupt pe premierul belgian în momentul în care se pregătea să susţină un discurs la Namur, în sudul ţării, la o întâlnire cu oamenii de afaceri, a anunţat presa locală.

Cele patru tinere, purtând haine negre şi cu feţele parţial acoperite, au aruncat cu cartofi prăjiţi în premierul Charles Michel şi l-au stropit din abundenţă cu maioneză, a relatat agenţia Belga. Activistele, care s-au prezentat ca fiind studente, au fost evacuate de forţele de ordine.

După ce şi-a schimbat hainele, premierul belgian şi-a reluat intervenţia, glumind în legătură cu incidentul şi scuzându-se că "miroase puţin a maioneză", potrivit postului de televiziune RTBF.

Premierul Charles Michel conduce din octombrie Guvernul belgian, format de coaliţia de dreapta. El a anunţat măsuri de austeritate bugetară care au provocat o mobilizare socială fără precedent în Belgia. Mişcarea a culminat la 15 decembrie cu o grevă generală care a paralizat ţara.

Sindicatele urmează să se întâlnească la jumătatea lunii ianuarie pentru a analiza răspunsurile Guvernului la revendicările lor şi să decidă în legătură cu acţiunile viitoare.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...