Premierul moldovean leagă dosarul său privind diplomele de studii de cererea sa pentru demiterea conducerii Parchetului

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a declarat luni că datele referitoare la studiile sale din CV-ul său sunt adevărate și a sugerat că Parchetul general a urnit din loc ancheta în dosarul privind studiile sale după ce el a cerut printr-o scrisoare deschisă demisia conducerii acestei instituții și a Băncii Naționale, relatează Moldova.org.

El a indicat că nu a primit încă o citație oficială la Parchet în cazul falsificării diplomei emise pe numele său, dar că va merge pentru a fi audiat.

'Mă bucur că lucrurile s-au pornit, îndeosebi imediat după ce am făcut publică scrisoarea de sâmbătă. Înseamnă că lucrurile merg. Sper că și în cazul băncilor lucrurile vor merge la fel', a declarat Gaburici după o reuniune comună a guvernului cu membrii Centrului Național Anticorupție.

'Ce am inclus în CV totul este adevărat', a afirmat premierul, întrebat dacă diploma sa nu este autentică.

Gaburici a spus că a aflat din presă că urmează să fie invitat la audieri, dar că neapărat va merge pentru a fi audiat. 'Încă nu am primit invitație oficială la Procuratură. Am citit informația de pe site-urile dumneavoastră', a declarat acesta.

Premierul Chiril Gaburici a cerut sâmbătă, printr-o scrisoare adresată președintelui republicii, Nicolae Timofti, și parlamentului demisia conducerii Parchetului general, Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, care se fac vinovate de situația actuală din domeniul bancar.

Parchetul general din Chișinău a anunțat luni dimineață că-l va chema la audieri pe șeful executivului moldovean în dosarul privind falsificarea actelor sale de studii, după ce sâmbătă a apărut expertiza Ministerului de Interne, care ar confirma că diploma de studii liceale a premierului ar fi falsă, potrivit Deschide.md.

În context, premierul a reiterat că nu se teme că va fi demis, afirmând că ar putea să plece oricând de bună voie. 'Eu am avut o viață mai frumoasă până a ajunge prim-ministru', a remarcat el.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Florin Ștefan)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan