Președintele ceh despre migranți: Copiii sunt folosiți drept scut uman pentru tineri cu iPhone-uri

Președintele ceh despre migranți: Copiii sunt folosiți drept scut uman pentru tineri cu iPhone-uri

Mulți refugiați folosesc copiii drept scut uman pentru a obține simpatie și a justifica migrația, a declarat duminică președintele ceh Milos Zeman, adăugând că acești migranți ar trebui mai degrabă să lupte pentru viitorul țării lor și nu să plece în străinătate pentru a trăi acolo de pe urma ajutoarelor sociale, relatează agenția RIA Novosti.

"De ce din țări unde nu este război oamenii își aduc copiii cu ei în bărci pneumatice chiar dacă știu că se pot îneca? Copiii sunt un scut uman pentru tineri cu iPhone-uri pentru a justifica mai bine valul migrator", a declarat Zeman, vorbind la canalul video al ziarului din Praga Blesk.

Potrivit lui Zeman, simpatia față de copii se transferă involuntar și asupra celor care se ascund în spatele lor și nu merită nicio simpatie. El s-a referit la cuvintele președintei Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, care a declarat că la un moment dat, "tineri cu mii de euro sau dolari" reprezentau până la 80-90% din refugiați.

Zeman consideră de asemenea că mai degrabă decât să-și părăsească țara, migranții ar trebui să lupte pentru ea și în viitor să contribuie la dezvoltarea ei. În schimb, mii de tineri pleacă în străinătate poate pentru a trăi acolo pe beneficii sociale în loc de a munci, a spus el. "Refugiații își compromit propria țară", a insistat președintele ceh.

Potrivit celor mai recente date ale agenției europene de frontieră Frontex, în primele nouă luni ale anului au sosit în Uniunea Europeană peste 710.000 de migranți. Comisia Europeană a declarat că actuala criză a migrației în lume este cea mai mare de la Al Doilea Război Mondial. Liderii țărilor situate pe ruta balcanică a fluxului de migranți spre UE s-au reunit duminică pentru problema migrației. Republica Cehă nu este reprezentată, notează RIA Novosti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria