Președintele Chinei a participat la prima ceremonie oficială de comemorare a masacrului de la Nanking

Președintele Chinei a participat la prima ceremonie oficială de comemorare a masacrului de la Nanking

Președintele chinez Xi Jinping a participat, alături de supraviețuitori și rude ale victimelor, la prima ceremonie oficială ce are loc în China, sâmbătă, pentru a comemora masacrul de la Nanking (Nanjing), comis în urmă cu 77 de ani, relatează DPA.

'Dacă uităm istoria, aceasta înseamnă trădare. Dacă negăm crima, aceasta înseamnă că situația se poate repeta', a subliniat președintele chinez.

'Între poporul chinez și cel japonez ar trebui să fie relații de prietenie de la generație la generație și istoria ar trebuie să fie înțeleasă ca o lecție pentru a face față în viitor și pentru a contribui împreună la pacea umană', a menționat președintele Chinei.

'Oamenii nu ar trebui să uite crima invadatorilor. Orice atitudine sau cuvinte care neagă sau înfrumusețează războiul invadării, nu contează de câte ori sunt spuse sau cum sunt spuse, sunt o amenințare la adresa păcii și justiției umane', a apreciat președintele chinez.

Vehicule aflate pe străzile din Nanking, trenuri și ambarcațiuni au sunat timp de un minut și pietonii din oraș au ținut un moment de reculegere în memoria celor 300.000 de victime ale forțelor imperiale japoneze, potrivit unor date oficiale difuzate de Beijing.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!