Președintele Chinei a participat la prima ceremonie oficială de comemorare a masacrului de la Nanking

Președintele Chinei a participat la prima ceremonie oficială de comemorare a masacrului de la Nanking

Președintele chinez Xi Jinping a participat, alături de supraviețuitori și rude ale victimelor, la prima ceremonie oficială ce are loc în China, sâmbătă, pentru a comemora masacrul de la Nanking (Nanjing), comis în urmă cu 77 de ani, relatează DPA.

'Dacă uităm istoria, aceasta înseamnă trădare. Dacă negăm crima, aceasta înseamnă că situația se poate repeta', a subliniat președintele chinez.

'Între poporul chinez și cel japonez ar trebui să fie relații de prietenie de la generație la generație și istoria ar trebuie să fie înțeleasă ca o lecție pentru a face față în viitor și pentru a contribui împreună la pacea umană', a menționat președintele Chinei.

'Oamenii nu ar trebui să uite crima invadatorilor. Orice atitudine sau cuvinte care neagă sau înfrumusețează războiul invadării, nu contează de câte ori sunt spuse sau cum sunt spuse, sunt o amenințare la adresa păcii și justiției umane', a apreciat președintele chinez.

Vehicule aflate pe străzile din Nanking, trenuri și ambarcațiuni au sunat timp de un minut și pietonii din oraș au ținut un moment de reculegere în memoria celor 300.000 de victime ale forțelor imperiale japoneze, potrivit unor date oficiale difuzate de Beijing.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…