Primarul Londrei: toată lumea în Marea Britanie trebuie să vorbească engleza

Primarul Londrei: toată lumea în Marea Britanie trebuie să vorbească engleza

Toată lumea care trăiește în Marea Britanie trebuie să poată vorbi limba engleză și ar trebui să se renunțe la așa-numita practică "multi-culty" de a traduce informații în alte limbi, a cerut primarul Londrei Boris Johnson, criticând "balcanizarea" societății britanice, notează marți ziarele The Telegraph și Daily Mail.

Primarul Londrei a spus că el este de acord "cu pasiune" cu sugestia lui Nigel Farage, liderul Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP), că personalul NHS (Sistemul Național de Sănătate britanic n.r.) ar trebui să aibă o bună cunoaștere a limbii engleze.

În timpul intervenției sale în propria emisiune lunară la radioul LBC, Johnson a fost întrebat despre remarcile lui Farage, care afirmase în weekend că este de acord ca medicilor și asistentelor medicale ce nu stăpânesc bine limba engleză "să li se facă vânt" din NHS. "Sunt de acord cu pasiune cu tine", i-a declarat el unui ascultător care a telefon pentru a spune că împărtășește opinia lui Farage. "Sunt uimit de rapoartele că oamenii nu se pot face înțeleși când vorbesc în engleză cu persoanele care lucrează în NHS. Este foarte rău".

Boris Johnson, primarul Londrei, co-găzduiește emisiunea lunară la postul de radio LBC (intitulată "Întrebați-l pe Boris" n.r.). "Cred că toată lumea din Londra, toată lumea care vine să lucreze în economia noastră, ar trebui să poată vorbi engleza". "Aceasta este o țară în care limba engleză este vorbită de o mie de ani. Cred că ar trebui să avem o cultură în această țară în care faci ceea ce fac romanii și vorbești engleza", a insistat el.

Johnson a remarcat că există părți ale Londrei, cum ar fi cartierul Tower Hamlets, unde generații de familii de imigranți nu au reușit să învețe limba engleză și, mulțumită disponibilității mass-media în limba lor, nu au simțit niciodată nevoia să se schimbe. "Oamenii trăiesc în bună înțelegere în propria lor comunitate și nu simt nevoia de a vorbi limba comună a acestui oraș, a acestei țări", a notat el. "Este o oportunitate ratată pentru acești oameni". Remarcând că a existat o "multi-culty", o "balcanizare" a culturii în trecut în care consiliile traduceau toată publicitatea lor în limba engleză și copiilor li se preda într-o varietate de limbi, el a subliniat: "Cred că este o abordare dezastruoasă. Noi ar trebui să le predăm, iar ei ar trebui să învețe, în limba engleză".

"Nu vreau să par ostil vorbitorilor de alte limbi. Alte limbi sunt lucruri frumoase, dar aceasta este o țară în care se întâmplă să se vorbească engleza... Nu este o limbă dificilă. Engleza este incredibil de ușor să o vorbești", a mai spus el.

Cu toate acestea, Johnson s-a abținut să spună clar dacă angajații NHS ar trebui demiși, notează The Telegraph. El a insistat că este o cerință pentru cei care dau examene de cetățenie să aibă o bună cunoaștere a limbii engleze, iar personalul NHS trebuie să atingă aceste niveluri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu