Primarul Zagrebului arestat pentru corupție

Primarul Zagrebului arestat pentru corupție

Primarul Zagrebului Milan Bandic și mai mulți oficiali de rang înalt au fost arestați duminică fiind suspectați de corupție, a informat mass-media locală citând poliția croată, transmite agenția DPA.

Poliția însărcinată cu crima organizată și corupția /USKOK/ a anunțat că mai multe arestări au fost efectuate după "o anchetă penală de mai multe luni".

Suspecții sunt acuzați de corupție, abuz în serviciu și trafic de influență, potrivit televiziunii naționale croate /HRT/.

Bandic, 58 de ani, a fost membru al Partidului Social Democrat /SDP, la putere/, din care a fost exclus în 2009 când s-a prezentat fără succes la alegerile prezidențiale ca un candidat independent, amintește, pe de altă parte, France Presse.

Acest populist conduce capitala croată din 2000, cu o singură întrerupere de trei ani /2002-2005/ și a fost de multe ori legat de mass-media de afaceri de corupție.

Cu toate acestea, el a fost reales primar al Zagrebului, un oraș de aproape 800.000 de locuitori, la municipalele din 2013.

Lupta împotriva corupției a fost una dintre principalele condiții impuse de Bruxelles Croației la negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Această fostă republică iugoslavă a devenit în 2013 al 28-lea stat membru al blocului european.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...