Primarul Zagrebului arestat pentru corupție

Primarul Zagrebului arestat pentru corupție

Primarul Zagrebului Milan Bandic și mai mulți oficiali de rang înalt au fost arestați duminică fiind suspectați de corupție, a informat mass-media locală citând poliția croată, transmite agenția DPA.

Poliția însărcinată cu crima organizată și corupția /USKOK/ a anunțat că mai multe arestări au fost efectuate după "o anchetă penală de mai multe luni".

Suspecții sunt acuzați de corupție, abuz în serviciu și trafic de influență, potrivit televiziunii naționale croate /HRT/.

Bandic, 58 de ani, a fost membru al Partidului Social Democrat /SDP, la putere/, din care a fost exclus în 2009 când s-a prezentat fără succes la alegerile prezidențiale ca un candidat independent, amintește, pe de altă parte, France Presse.

Acest populist conduce capitala croată din 2000, cu o singură întrerupere de trei ani /2002-2005/ și a fost de multe ori legat de mass-media de afaceri de corupție.

Cu toate acestea, el a fost reales primar al Zagrebului, un oraș de aproape 800.000 de locuitori, la municipalele din 2013.

Lupta împotriva corupției a fost una dintre principalele condiții impuse de Bruxelles Croației la negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Această fostă republică iugoslavă a devenit în 2013 al 28-lea stat membru al blocului european.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 VIDEO Imagini spectaculoase / Morun de 140 de kilograme eliberat în Dunăre, după ce polițiștii de frontieră au g…

3 VIDEO Da-n morții mă-tii nu te duci tu, infractorule? / Vîntu: „Doamna Șoșoacă face ce ar trebui și tu să faci”

4 Amănunte picante de la violul anului! / Cum a atras-o milionarul „Ureche” în apartament pe fosta „logodnică” a l…

5 VIDEO Proștii care ne conduc / Crezând că sunt protestatari pentru dosarul 10 august, și a pus-o, ministrul Stel…