Ramzan Kadârov: Nu vom permite nimănui să insulte Profetul, chiar dacă ne va costa viața

Liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadârov, a declarat luni că nu va permite insultarea profetului Mahomed, chiar dacă aceasta l-ar putea costa viața, și a sugerat că este posibil ca atacurile teroriste de săptămâna trecută din Paris să fi fost o acțiune de instigare a stării de spirit antiislamice, relatează EFE.

'Nu vom lăsa pe nimeni să aducă ofense Profetului, chiar dacă ne va costa viața', a scris liderul cecen pe pagina sa de pe Instagram, făcând aluzie la caricaturile cu Profetul Mahomed, publicat între altele în revista satirică franceză Charlie Hebdo, victimă miercurea trecută a unui atac terorist sângeros.

Kadârov a afirmat că musulmanii nu fac portrete ale Profetului și nu-l arată în filme, avertizând că 'putem ridica milioane de oameni în lumea întreagă în marșuri de protest împotriva celor care încurajează ofensele la adresa sentimentelor religioase ale musulmanilor'.

'Condamn categoric uciderea de oameni neînarmați la Paris. Dar nu sunt sigur că la originea acestor evenimente nu ar fi forțe influente care ar încerca să instige la sentimente antiislamice sau să distragă atenția de la alte probleme globale iminente', a mai spus Kadârov, un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Liderul cecen s-a definit ca un 'dușman convins al teroriștilor' și a declarat că lupta împotriva terorismului este sensul vieții sale.

'Salutăm condamnarea unanimă a terorii de către liderii mondiali la Paris, dar ce fel de terorism condamnă ei? Terorismul în întreaga lume sau doar în Franța, separat?', se întreabă retoric Kadârov, continuând în aceeași notă retorică: 'De ce președinți, regi, prim-miniștri nu au venit în primele rânduri la un marș de protest față de moartea a sute de mii de afgani, sirieni, egipteni, libieni, yemeniți, irakieni?".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos