Războiul din Siria a făcut peste 200.000 de morți

Războiul din Siria a făcut peste 200.000 de morți în aproape patru ani de zile, a anunțat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, informează AFP.

'Am contabilizat 202.354 de oameni uciși, dintre care peste 130.000 sunt combatanți din ambele tabere', a precizat această organizație nonguvernamentală, care beneficiază de o vastă rețea de militanți și medici în Siria.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, 63.074 sunt civili, iar dintre aceștia 10.377 sunt copii.

Dintre combatanții anti-regim decedați, 37.324 sunt rebeli sirieni și 22.624 sunt jihadiști nesirieni, a precizat Rahmane. În același timp, dintre cei care au luptat de partea regimului, 44.237 erau soldați, 28.974 erau membri ai milițiilor Forțelor de securitate națională, 624 erau membri ai Hezbollahului șiit libanez și 2.388 — șiiți veniți din alte țări. De asemenea, există și 3.011 de trupuri neînsuflețite neidentificate.

Bilanțul, a subliniat Rami Abdel Rahmane, 'este în mod cert mai ridicat decât cele 200.000 de persoane ucise contabilizate, deoarece este imposibil să lucrezi în anumite regiuni controlate de regim sau de jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI)'.

Potrivit directorului OSDO, la aceste cifre trebuie adăugate alte 300.000 de persoane aflate în detenție, dintre care 20.000 sunt date dispărute. De asemenea, mii de persoane, combatanți și civili, sunt luați ostatici de SI și de alte grupări care acționează în Siria.

În opinia lui Rahmane, prin faptul că 'nu a reușit să-i aducă în fața Curții Penale de Justiție pe ucigași, comunitatea internațională a dat implicit undă verde pentru alte crime'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion