Războiul din Siria a făcut peste 200.000 de morți

Războiul din Siria a făcut peste 200.000 de morți în aproape patru ani de zile, a anunțat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, informează AFP.

'Am contabilizat 202.354 de oameni uciși, dintre care peste 130.000 sunt combatanți din ambele tabere', a precizat această organizație nonguvernamentală, care beneficiază de o vastă rețea de militanți și medici în Siria.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, 63.074 sunt civili, iar dintre aceștia 10.377 sunt copii.

Dintre combatanții anti-regim decedați, 37.324 sunt rebeli sirieni și 22.624 sunt jihadiști nesirieni, a precizat Rahmane. În același timp, dintre cei care au luptat de partea regimului, 44.237 erau soldați, 28.974 erau membri ai milițiilor Forțelor de securitate națională, 624 erau membri ai Hezbollahului șiit libanez și 2.388 — șiiți veniți din alte țări. De asemenea, există și 3.011 de trupuri neînsuflețite neidentificate.

Bilanțul, a subliniat Rami Abdel Rahmane, 'este în mod cert mai ridicat decât cele 200.000 de persoane ucise contabilizate, deoarece este imposibil să lucrezi în anumite regiuni controlate de regim sau de jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI)'.

Potrivit directorului OSDO, la aceste cifre trebuie adăugate alte 300.000 de persoane aflate în detenție, dintre care 20.000 sunt date dispărute. De asemenea, mii de persoane, combatanți și civili, sunt luați ostatici de SI și de alte grupări care acționează în Siria.

În opinia lui Rahmane, prin faptul că 'nu a reușit să-i aducă în fața Curții Penale de Justiție pe ucigași, comunitatea internațională a dat implicit undă verde pentru alte crime'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

4 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …