Renato Usatîi s-a filmat în timp ce a votat la Moscova; cozi imense la secțiile de votare din Rusia

Renato Usatîi s-a filmat în timp ce a votat la Moscova; cozi imense la secțiile de votare din Rusia

Omul de afaceri Renato Usatîi a votat duminică la una din secțiile de votare deschise la Moscova pentru alegerile parlamentare ale Republicii Moldova, filmându-se în momentul în care a pus ștampila pe buletinul de vot, relatează UNIMEDIA.

Usatîi, care a plecat în Rusia după ce partidul său, ''Patria'', a fost eliminat din cursa electorală din Republica Moldova, a fost întâmpinat de mulțime cu aplauze, oamenii scandând ''Usatîi'', ''Renato'' și ''Puterea e în adevăr''.

Chiar dacă în fața Ambasadei Republicii Moldova era o coadă imensă, oamenii și polițiștii i-au permis lui Usatîi să voteze fără să țină cont de mulțimea de persoane care așteptau de câteva ore la ușa secției de votare.

De asemenea, Usatîi a filmat momentul în care a pus ștampila pe buletinul de vot. Acesta a votat partidul ''Patria'', care a fost scos zilele trecute din cursa electorală.

Potrivit UNIMEDIA, pe rețelele de socializare, mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, care se află la Moscova, au postat o serie de fotografii cu cozile imense de la secțiile de votare din Federația Rusă.

În Federația Rusă au fost deschise cinci secții de votare, dintre care două la Moscova.

În străinătate au fost deschise 95 de secții de votare pentru alegerile din 30 noiembrie. O mare parte din secții, aproape o treime, sunt în Italia.

În România sunt deschise 11 secții, iar în Ucraina — două, la Kiev și Odesa.

Secțiile de votare sunt organizate în sediile misiunilor diplomatice și consulare, precum și în alte locuri, cu acordul autorităților competente ale țării respective, precizează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...