Republica Moldova: PLDM a anunțat că trece în opoziție

Republica Moldova: PLDM a anunțat că trece în opoziție

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) va trece în opoziție și nu va susține candidatura lui Pavel Filip la funcția de prim-ministru, a anunțat sâmbătă președintele interimar al liberal-democraților, Valeriu Streleț, după reuniunea Consiliului Național Politic al formațiunii, transmite Moldpres.

În cadrul reuniunii s-a decis că, până la viitorul congres al PLDM, care va avea loc pe 20 martie, formațiunea va începe un proces detaliat de evaluare a situației interne și de promovare a unor principii de lustrație internă, potrivit lui Streleț.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri după-amiaza decretul privind desemnarea noului candidat al majorității parlamentare declarate, Pavel Filip, la funcția de premier. Conform prevederilor Constituției moldovenești, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului și componenței guvernului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

2 Foarte interesante amănunte!

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

5 Frământări în PSD / Dîncu, la un pas de schimbarea din funcție