Republica Moldova: Procurorii continuă perchezițiile la domiciliul lui Vlad Filat; PLDM cere convocarea Adunării Generale a Alianței

Procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova continuă perchezițiile la domiciliul fostului premier liberal-democrat Vlad Filat, aflat de duminica trecută în arest preventiv sub acuzații de trafic de influență și corupție. Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a declarat joi pentru agenția IPN că este a treia serie de percheziții la domiciliul lui Vlad Filat.

Anterior, procurorii care instrumentează dosarul în cazul lui Vlad Filat, au anunțat că la domiciliul fostului premier au fost găsite documente secrete de la mai multe instituții de stat și acte care confirmă filarea mai multor persoane, printre care și politicieni.

În timp ce procurorii continuă perchezițiile la domiciliul lui Vlad Filat, formațiunea acestuia, Partidul Liberal Democrat, a solicitat, în cadrul ședinței de joi a parlamentului, partenerilor de coaliție — Partidul Democrat și Partidul Liberal — convocarea Adunării Generale a Alianței de Integrare Europeană-3.

Solicitarea liberal-democraților survine în contextul în care deputații socialiști și comuniști au anunțat că vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Valeriu Streleț. Mai mulți analiști s-au declarat pesimiști în legătură cu menținerea cabinetului Streleț și a actualei alianțe de guvernare din Republica Moldova. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!