Rusia a început exerciții cu MiG-29 în Armenia

Rusia a început exerciții cu MiG-29 în Armenia

Militarii ruși au început miercuri exerciții aeriene în Armenia implicând avioane de vânătoare de a patra generație MiG-29, a anunțat serviciul de presă al Districtului Militar Sud, citat de RIA Novosti. "Astăzi (miercuri), la baza aeriană rusă Erebuni din Armenia, au început exerciții aeriene tactice cu avioane moderne de a patra generație MiG-29", indică sursa citată într-un comunicat.

Exercițiile se vor derula până la 18 aprilie și la ele vor participa 30 de unități de tehnică specială de aviație și 150 de militari, se precizează în comunicat.

Fost aerodrom civil, aerodromul militar de la Erebuni, situat în apropiere de capitala Erevan, găzduiește din 1995 o bază aeriană rusă. Baza face parte din sistemul unificat de apărare antiaeriană al Comunității Statelor Independente.

Începând din luna martie, Rusia și-a intensificat exercițiile militare, de la Marea Baltică la Sahalin. Peste 20 de nave ale Flotei ruse la Marea Baltică au efectuat manevre de apărare, iar pe coasta Pacificului au avut loc antrenamente ale unor unități de infanterie. La 16 martie au început ample exerciții de verificare a capacității de luptă a forțelor militare ale țării, iar șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a verificat anterior pregătirea trupelor strategice nucleare maritime. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie