Rusia a început exerciții cu MiG-29 în Armenia

Militarii ruși au început miercuri exerciții aeriene în Armenia implicând avioane de vânătoare de a patra generație MiG-29, a anunțat serviciul de presă al Districtului Militar Sud, citat de RIA Novosti. "Astăzi (miercuri), la baza aeriană rusă Erebuni din Armenia, au început exerciții aeriene tactice cu avioane moderne de a patra generație MiG-29", indică sursa citată într-un comunicat.

Exercițiile se vor derula până la 18 aprilie și la ele vor participa 30 de unități de tehnică specială de aviație și 150 de militari, se precizează în comunicat.

Fost aerodrom civil, aerodromul militar de la Erebuni, situat în apropiere de capitala Erevan, găzduiește din 1995 o bază aeriană rusă. Baza face parte din sistemul unificat de apărare antiaeriană al Comunității Statelor Independente.

Începând din luna martie, Rusia și-a intensificat exercițiile militare, de la Marea Baltică la Sahalin. Peste 20 de nave ale Flotei ruse la Marea Baltică au efectuat manevre de apărare, iar pe coasta Pacificului au avut loc antrenamente ale unor unități de infanterie. La 16 martie au început ample exerciții de verificare a capacității de luptă a forțelor militare ale țării, iar șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a verificat anterior pregătirea trupelor strategice nucleare maritime. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă