Rusia a lovit pentru prima dată ținte ale Statului Islamic cu rachete de pe un submarin din Mediterana

Rusia a lovit pentru prima dată ținte ale Statului Islamic cu rachete de pe un submarin din Mediterana

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat marți că Rusia a lovit pentru prima dată ținte ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Mediterană, relatează Reuters.

"Țintele au fost două mari poziții teroriste în provincia Raqqa", i-a transmis Șoigu președintelui Vladimir Putin într-o întâlnire televizată, adăugând că rachetele de tip Caliber au fost lansate de pe submarinul Rostov-pe-Don.

"Putem spune cu deplină încredere că au fost cauzate daune serioase unor depozite de arme, unei fabrici care produce mine și, bineînțeles, instalațiilor petroliere", a afirmat el.

Șoigu a spus că Rusia a informat în avans Israelul și SUA de planul său de a lansa rachete de pe un submarin.

El a mai precizat că, în ultimele trei zile, forțele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei și au lovit peste 600 de ținte de diverse tipuri.

Bombardierele ruse care zboară deasupra Siriei sunt însoțite de avioane de luptă, așa cum a dispus Putin, a adăugat ministrul apărării.

Rusia a început să intervină direct în războiul civil din Siria la sfârșitul lunii septembrie prin atacuri aeriene menite a-și sprijini aliatul, președintele sirian Bashar al-Assad.

Însă intervenția a avut și consecințe nedorite, așa cum s-a întâmplat atunci când Turcia a doborât un avion de luptă rus la frontiera cu Siria sub pretextul că acesta a încălcat spațiul său aerian, acuzație negată de Rusia.

Pe de altă parte, Putin i-a spus lui Șoigu că anchetatorii ruși ar trebui să deschidă cutia neagră a avionului rus numai în prezența unor experți internaționali, "pentru a documenta totul cu atenție". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa