Rusia a ridicat "foarte sus" ștacheta militară în Ucraina (generalul Philip Breedlove)

Rusia "a ridicat foarte sus ștacheta" în dosarul militar din Ucraina, a afirmat miercuri la Washington, comandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, într-un context din cele mai tensionate între Washington și Moscova, anunță AFP.

"Peste o mie de vehicule de luptă, forțe de luptă, apărări antiaeriene din cele mai sofisticate, batalioane de artilerie, (președintele rus Vladimir) Putin a ridicat foarte sus ștacheta (...) în interacțiunile sale din Ucraina de Est și în Donbas", a declarat generalul Breedlove în cursul unui briefing de presă la Pentagon.

Generalul a făcut cunoscut că a transmis la Casa Albă "opțiuni" pentru a răspunde necesităților în echipamente militare ale ucrainenilor, bine identificate în opinia sa: "Comunicații și bruiaj, capacități antiartilerie și contra-mobilitate", cu alte cuvinte capacitatea de a împiedica trupele adverse să se deplaseze.

El a refuzat să precizeze dacă a recomandat înarmarea ucrainenilor sau, din contră, continuarea politicii actuale care vizează livrarea de echipamente neletale.

"Ceea ce este clar în orice caz, este că situația nu se ameliorează, ci se înrăutățește în fiecare zi", a mai declarat generalul american.

De asemenea, comandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa a repetat că trebuie acționat pe plan militar și economic pentru ca Putin să slăbească presiunea asupra Ucrainei. În același timp, el a recomandat întărirea eforturilor în războiul informațional.

"Campania de dezinformare desfășurată de Rusia are caracter mai degrabă invadator. Trebuie să revenim pe acest teren", a afirmat generalul Breedlove, citat de AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata