Rusia confirmă expulzarea unui diplomat german

Rusia confirmă expulzarea unui diplomat german

Ministerul rus de Externe a confirmat luni expulzarea unui diplomat german aflat în misiune la Moscova, ca răspuns la "acte inamicale" din partea Berlinului, transmite RIA Novosti.

'Departamentul de Informații al Ministerului rus de Externe a confirmat expulzarea unui angajat al Ambasadei Germaniei la Moscova, ca răspuns la acte inamicale ale autorităților germane față de un angajat al unei instituții ruse în Germania', scrie agenția de presă rusă.

O sursă din cadrul Ministerului german de Externe a indicat sâmbătă pentru AFP că o colaboratoare a Ambasadei germane la Moscova a fost expulzată la solicitarea autorităților ruse.

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, Rusia ar fi luat această decizie ca măsură de răspuns la expulzarea de către Berlin a unui diplomat rus care lucra la Consulatul General din Bonn, în vestul Germaniei.

Rusia și Occidentul traversează în prezent cea mai gravă criză în relațiile lor de la sfârșitul 'războiului rece', în contextul conflictului din Ucraina.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro