Rusia susține că a desfășurat în Crimeea o grupare militară compusă din 96 de unități și formațiuni

Rusia susține că a desfășurat în Crimeea o grupare militară compusă din 96 de unități și formațiuni

Rusia a desfășurat încă de la sfârșitul anului trecut în Crimeea o grupare militară completă, compusă din 96 de unități și formațiuni, și intenționează să continue consolidarea capacităților sale de luptă în peninsulă, a declarat luni ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, citat de agenția de presă RIA Novosti.

În deschiderea ședinței Colegiului Ministerului Apărării de la Moscova, Șoigu a amintit că președintele Vladimir Putin a ordonat instalarea în Crimeea 'a unei grupări militare autonome interarme, capabile să apere interesele naționale ale Federației Ruse în această direcție'.

'Această sarcină a fost rezolvată deja către sfârșitul anului 2014, ceea ce i-a fost raport comandantului suprem al armatei ruse', a afirmat ministrul, adăugând că, în total, au fost create 96 de formațiuni, unități militare și organizații în peninsula din Marea Neagră.

În opinia sa, această grupare militară 'nu doar protejează interesele Rusiei în zona Mării Negre și în Districtul Federal Crimeea (al Federației Ruse), dar de asemenea permite realizarea cu succes a sarcinilor în alte zone maritime'.

'Astfel, șase nave ale flotelor ruse din Marea Neagră, a Nordului și din Marea Baltică au asigurat anul trecut o prezență constantă a Marinei ruse în Marea Mediterană', a indicat Șoigu.

Ministrul rus al apărării a mai spus că, la ora actuală, în Crimeea sunt în curs de desfășurare lucrări de construcție a unor noi cazărmi, parcuri, depozite în cele cinci orășele militare din peninsulă, precum și reparații capitale la fondurile existente.

La actuala reuniune a Colegiului instituției de apărare a Rusiei, ministrul Serghei Șoigu a propus asistenței o dezbatere asupra 'identificării viitoarei direcții pentru îmbunătățirea capacității de luptă a grupării militare create în peninsulă și menținerea acesteia într-o stare de pregătire de luptă constantă pentru a asigura securitatea 'securitatea Districtului Federal Crimeea''.

În acest moment se știe că în peninsulă (anexată în martie trecut de Rusia de la Ucraina) au fost instalate sisteme de apărare aeriană S-300PM și sisteme de rachete și tunuri 'Panzâri-S', precum și un grup aerian suplimentar (avioane de luptă multirol Su-27, SU-30M2 și Su-30SM), dar și elicoptere de atac, după cum a relatat presa rusă. În plus, au fost consolidate forțele de coastă cu sisteme de rachetă antinavale 'Bastion' și infanterie marină. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria