"Salut, dictatorule!", i-a spus în loc de bun venit Juncker lui Orban

"Salut, dictatorule!", i-a spus în loc de bun venit Juncker lui Orban

"Salut, dictatorule!", în acest fel l-a întâmpinat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe premierul Ungariei, populistul Viktor Orban, vineri, la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, potrivit unui fotoreporter al France Presse.

Jurnaliștii care transmit de la sosirea liderilor celor 28 de state membre ale UE la summitul din capitala Letoniei nu au auzit și răspunsul lui Orban la o așa primire, dar au văzut că acesta și-a păstrat zâmbetul, la fel ca Juncker, care era în mod vizibil plin de vervă și îi primea pe participanții la summit cu diverse gesturi de prietenie. Se pare că i-a propus premierului elen Alexis Tsipras, sosit fără cravată, să i-o împrumute pe a sa.

Orban este adesea criticat pentru ceea ce adversarii săi, cum ar fi fostul comisar european Louis Michel, califică drept 'derivă autocratică'. De la venirea sa la putere în 2010, el a angajat reforme radicale în justiție, media și economie, care au fost considerate draconice de opoziția din țară și au fost criticate în străinătate.

Mai mult, premierul Viktor Orban a sugerat recent că intenționează să redeschidă dezbaterea privind pedeapsa cu moartea, abolită în 1990 în Ungaria și interzisă în UE, declanșând un protest în cadrul Uniunii Europene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”