Se amplifică tensiunile dintre premierul Alexis Tsipras și mitropolitul Serafim de Pireu

Se amplifică tensiunile dintre premierul Alexis Tsipras și mitropolitul Serafim de Pireu

Tensiunile dinte premierul elen, Alexis Tsipras, și mitropolitul Serafim de Pireu s-au amplificat miercuri după ce acesta din urmă a criticat absența șefului guvernului la ceremonia de sfințire a apei de Bobotează în Pireu, principalul port al Greciei, relatează joi agenția de presă RIA Novosti.

Primul ministru Tsipras, împreună cu președintele țării Prokopis Pavlopoulos, a asistat la ceremonia de sfințire a apei în piața Deksameni din cartierul Kolonaki din Atena. După ceremonie, Tsipras a plecat fără să facă vreo declarație, în timp ce președintele elen și-a exprimat speranța că lumina creștinismului va risipi întunericul crizei.

Tsipras planificase inițial să se deplaseze în portul Pireu, unde prin tradiție șeful guvernului elen asistă la sfințirea apei de Bobotează. Înainte de alegeri, în urmă cu un an, Tsipras, despre care se știe că este ateu, a vizitat Pireul și chiar a lansat un porumbel. Dar în acest an, el nu a mers în portul Pireu după ce mitropolitul Serafim a condamnat în termeni foarte duri decizia parlamentului elen de a legaliza căsătoriile civile între persoanele de același sex.

Legislativul de la Atena a aprobat o lege în acest sens la 22 decembrie 2015, iar, înainte de vot, premierul Tsipras a declarat că această lege scoate țara din înapoiere și că statului elen ar trebui să-i fie rușine pentru marginalizarea 'unei părți semnificative dintre confrați și concetățeni', care din cauza orientării lor sexuale nu s-au putut bucura mult timp de drepturile lor fundamentale, ca alte cupluri.

Tsipras a prezentat cu această ocazie scuze 'sutelor, miilor de concetățeni' , care — a spus el — au fost discriminați o lungă perioadă de timp, potrivit RIA Novosti.

Mitropolitul Serafim a declarat că legalizarea uniunilor dintre persoane de același sex este contrară principiilor credinței (creștine) și că acum 'se dorește crearea unui nou tip de om care nu există în natură'. 'America și Fundația Soros promovează un parteneriat civil pentru a distruge credința ortodoxă în Europa', a acuzat mitropolitul Serafim de Pireu, cunoscut pentru declarații făcute împotriva unor acțiuni ale autorităților în prezent și în trecut.

Ceremoniile ocazionate de Bobotează în Pireu au fost sabotate și de autoritățile locale. De altfel, nici televiziunea publică nu a mai transmis anul acesta niciun reportaj de la sfințirea apelor de Bobotează la Pireu, fapt criticat de asemenea de mitropolit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…